From Mieke with Love...

Waarom traden veel beleggers in ETF’s?

Misschien beleg je zelf al of wil je hier in ieder geval mee gaan beginnen. Wanneer dit het geval is, is er een grote kans dat je te maken gaat krijgen met het begrip ETF. ETF staat voor Exchange Traded Funds. Dit zijn eigenlijk indexfondsen die ook vaak trackers genoemd worden. De reden dat beleggers hierin handelen is eigenlijk niet gek. Een tracker ,oftewel een ETF, is eigenlijk een fonds vol met aandelen. De beleggingen zijn zo vaak heel erg gespreid. Zo kunnen er in een ETF wel 5000 verschillende aandelen zitten. Het grote voordeel aan een gespreide portefeuille als dit is dat er een kleine kans is op verlies. Wanneer een aandeel zakt, kan een aandeel dat stijgt dit weer compenseren. D

 

oordat er in een ETF als dit vaak alleen maar grote bedrijven zitten zoals Microsoft of Apple, is de kans klein dat je geld verliest. Het is een hele veilige vorm van beleggen. Je zal geen stijgingen van +60% meemaken. Wanneer je losse aandelen wilt kopen, zul je zien dat er veel gespeculeerd wordt over de prijs. Speculeren is iets heel normaals in de beleggingswereld. Mede door middel van speculaties kunnen prijzen heel snel stijgen of juist dalen. Wat zijn ETF’s? Dit zijn dus aandelen van ontzettend veel verschillende bedrijven bij elkaar die samen een fonds vormen, waardoor de kans dat je investering in waarde toeneemt erg groot is.

Hoe kun je nu meer te weten krijgen over ETF’s?

Er zijn verschillende manieren om informatie op te doen over ETF’s en over andere vormen van beleggen. Je kunt je natuurlijk inlezen door middel van boeken. Ook kun je podcasts luisteren van mensen die er verstand van hebben. Heel Spotify staat tegenwoordig vol met podcasts zoals dit. Een andere manier kan zijn om eens een kijkje te gaan nemen op compareallbrokers. Dit is een website waar je veel informatie kan vinden over vrijwel alles wat bij het beleggen komt kijken. Dus niet alleen over ETF’s, maar ook over crypto en nog veel meer beleggingsmogelijkheden. Deze website bestaat uit veel blogs. Beleggers vinden het fijn om verhalen met elkaar uit te wisselen. Het idee hierachter is simpel. Je wilt geen fouten maken tijdens je beleggingen. Hoe meer je je dus inleest over de zaken waar je in wilt beleggen, hoe groter de kans is dat je investering succes zal opleveren. Daarom kan het zeker geen gek idee zijn om eens een kijkje te nemen op deze website als je geïnteresseerd bent in beleggingen.

 

Related Stories

Discover

Rolgordijnen uitzoeken voor je huis

Ben je op zoek naar rolgordijnen voor in je woning? Dan is deze blog...

Alles wat je moet weten over gellak kleuren

Veel mensen volgen de laatste trends op het gebied van uiterlijk. Hoewel veel mensen...

Een heerlijke manier om Moederdag te vieren: High Tea

Moederdag is een speciale dag om alle geweldige moeders te eren. Het is een...

Je vermogen omzetten naar fysiek goud

Heb jij een groot vermogen en vertrouw je tegenwoordig niet meer de bank? Dan...

Gaat jouw kind al naar de kinderopvang?

Veel ouders kiezen ervoor om hun kinderen naar bijvoorbeeld kinderdagverblijf den haag te laten...

Hoe veilig is jouw huis?

Ben jij goed op de hoogte van de veiligheid van jouw huis? Dubbelcheck je...

Popular Categories

Comments