From Mieke with Love...

Werken met epoxy, waar rekening mee houden?

Steeds meer mensen in Nederland maken decoratieve objecten met epoxy. Hierbij kun je denken aan kunstwerken, maar ook aan prachtige tafels die bewerkt zijn met epoxy. Dat epoxy hiervoor gebruikt word is erg logisch, want epoxy is makkelijk te bewerken en het is doorzichtig. Wanneer je met epoxy gaat werken maak je dus zeker een verstandige keuze, maar er zijn zeker enkele punten waar je rekening mee moet houden. Het toepassen van Epoxy dient namelijk op een bepaalde manier te gebeuren. 

Je hebt handschoenen en een veiligheidsbril nodig

Wanneer je een epoxy tafel wil maken dien je erop te letten dat je de juiste hulpmiddelen erbij pakt. Het kan namelijk je huid raken. Het is daarom erg belangrijk om altijd handschoenen te dragen wanneer je met epoxy gaat werken. Daarnaast kan het ook verstandig zijn om een veiligheidsbril te dragen, want je wilt niet dat epoxy in je oog terecht komt. Deze twee hulpmiddelen worden vaak ook aangeboden bij webwinkels en mijn advies zou zijn om deze voor de zekerheid aan te schaffen! 

Installeer een afzuiging 

Wanneer je epoxy gaat mengen met kleurstoffen of twee componenten plamuur, dan komen er dampen vrij. Het advies is om deze dampen te vermijden en niet in te ademen. Je kunt inname van deze dampen voorkomen door een afzuiging te installeren, maar ook is het dragen van een gasmasker een oplossing. Wanneer je een gasmasker gaat dragen, dan is het aan te raden om alleen gekeurde gasmaskers te gebruiken. Je hebt dan de zekerheid dat 99% van de gevaarlijke stoffen gefilterd worden. 

Epoxy moet van kwaliteit zijn

Als je met epoxy gaat werken, dan is de kans groot dat je decoratieve objecten gaat maken. Epoxy is makkelijk te bewerken, maar moet zeker lang meegaan. Het is daarom aan te raden om alleen epoxy van kwaliteit aan te schaffen. Epoxy van kwaliteit herkennen is erg lastig en daarom kun je het beste alleen epoxy van een bekend merk aanschaffen. Hiervoor kun je niet terecht bij de bouwmarkt, maar wel bij verschillende Nederlandse webwinkels. Hier kun je tevens alle benodigdheden en ingrediënten voor het werken met epoxy vinden. Houd er wel rekening mee dat epoxy van betere kwaliteit ook vaak duurder is, vooral als het van een zeer bekend merk is.

Related Stories

Discover

Gebruik je creativiteit voor een nieuw interieur

Het creëren van een nieuw interieur is een leuk procues dat je het mogelijk...

Cadeaus voor een diamanten huwelijk

Een diamanten huwelijk is een bijzondere mijlpaal die de ultieme liefde en toewijding viert....

Hikvision deurbel

In de huidige samenleving is veiligheid een topprioriteit geworden, vooral als het gaat om...

Zorg dat je er als bruid fantastisch uit gaat...

Jouw bruiloft is vaak één van de mooiste dagen uit jouw leven. Dit is...

PWA-ontwikkelaars ontrafeld: de toekomst van mobiele apps

De wereld van mobiele apps verandert voortdurend en in een razend tempo. Een van...

De perfecte woonkamer creëren: Tips voor bankstellen en hoekbanken

Het creëren van de perfecte woonkamer is een uitdaging waar velen van ons voor...

Popular Categories

Comments