From Mieke with Love...

Tips bij het kopen van een nieuw fototoestel

Je wilt professioneel, hoogwaardige kwaliteit foto's maken en hebt inmiddels ontdekt dat dit met je smartphone eigenlijk niet mogelijk is. Je hebt besloten om een fototoestel aan te schaffen en naast een aantrekkelijke prijs wil je er vooral zeker van zijn dat je gewoon een goed fototoestel uitkiest. In dat geval zijn er een aantal zaken waar je absoluut rekening mee moet houden en in dit artikel hebben we ze voor je op een rijtje gezet.

 

Het merk mag niet alles bepalend zijn

Mensen die een fototoestel kopen, lopen vaak een winkel binnen en laten zich dan vooral leiden door de merknamen wanneer zij een camera kopen. Nu is het natuurlijk zo dat merk toestellen niet voor niets hun reputatie hebben verdiend, maar niet elk merk biedt elk soort camera aan. Je zult jezelf eerst af moeten vragen wat voor soort foto’s je gaat maken en onder welke omstandigheden je de foto’s maakt. Daarnaast is het voor het maken van professionele foto’s wenselijk dat je zoveel als mogelijk instellingen kunt aanpassen. Ook het gebruik van verschillende lenzen zorgen ervoor dat je meer flexibiliteit hebt bij het maken van je foto’s. Je mag dus best het merk in je achterhoofd houden, maar kijk vooral naar de specificaties van de camera.

 

Soorten camera’s

Wie het aanbod fotocamera’s bekijkt, kan de indruk kijken dat er wel duizend soorten professionele camera’s bestaan. Doorgaans onderscheiden we echter slechts een drie soorten professionele camera’s. De compactcamera is de meest eenvoudige camera. Dit toestel is makkelijk mee te nemen, is net al te zwaar, maar heeft weinig instellingen die je kunt aanpassen. Daarnaast kun je er geen lenzen bij gebruiken, wat het toestel dus voor professioneel gebruik eigenlijk ongeschikt maakt. De systeemcamera is dan een beter optie, aangezien daar wel gebruik gemaakt kan worden van lenzen en je alle instellingen ook kunt aanpassen.

Het aanbod van verschillende lenzen is echter wat beperkt en dat is de reden dat veel professionals kiezen voor een spiegelreflexcamera. Hierbij heb je alle vrijheid om instellingen aan te passen en heb je de keuze uit een groot aantal soorten lenzen. Een extra voordeel is dat door het gebruik van spiegeltjes in de camera, je precies ziet hoe de foto eruit komt te zien. Iets dat bij een systeemcamera minder nauwkeurig het geval is.

 

Supertip!

Ga je voor het eerst een professioneel camera kopen, dan is het verstandig om dit samen met iemand te doen die daar al ervaring mee heeft. Je bent dan namelijk niet afhankelijk van het, wellicht vertekende, advies van de verkoper.

 

Related Stories

Discover

Begin met de Basis: Kleur en Stijl Bepalen

Het kiezen van de juiste kleur en stijl voor je meubels is een cruciale...

Hoe kies je een exclusief vloerkleed?

Een vloerkleed van hoge kwaliteit ziet er luxe uit. Sommige interieurontwerpers adviseren zelfs om...

Waarom het slim is om je linkbuilding en SEO...

Ben je verantwoordelijk voor een website en wil je graag meer verkeer en betere...

Het ontstaan van liefde voor chocolade

Als je ooit een heerlijk stukje chocolade hebt geprobeerd, weet je hoe gemakkelijk het...

De complete gids: alles wat je moet weten over...

Als je ooit vloeren hebt geïnstalleerd, ken je waarschijnlijk de uitdagingen die gepaard gaan...

Ontdek de voordelen van methanol als alternatieve brandstof

Er zijn veel alternatieve brandstoffen op de markt, maar Methanol is er een die...

Popular Categories

Comments