From Mieke with Love...

Tips bij het kopen van een nieuw fototoestel

Je wilt professioneel, hoogwaardige kwaliteit foto's maken en hebt inmiddels ontdekt dat dit met je smartphone eigenlijk niet mogelijk is. Je hebt besloten om een fototoestel aan te schaffen en naast een aantrekkelijke prijs wil je er vooral zeker van zijn dat je gewoon een goed fototoestel uitkiest. In dat geval zijn er een aantal zaken waar je absoluut rekening mee moet houden en in dit artikel hebben we ze voor je op een rijtje gezet.

 

Het merk mag niet alles bepalend zijn

Mensen die een fototoestel kopen, lopen vaak een winkel binnen en laten zich dan vooral leiden door de merknamen wanneer zij een camera kopen. Nu is het natuurlijk zo dat merk toestellen niet voor niets hun reputatie hebben verdiend, maar niet elk merk biedt elk soort camera aan. Je zult jezelf eerst af moeten vragen wat voor soort foto’s je gaat maken en onder welke omstandigheden je de foto’s maakt. Daarnaast is het voor het maken van professionele foto’s wenselijk dat je zoveel als mogelijk instellingen kunt aanpassen. Ook het gebruik van verschillende lenzen zorgen ervoor dat je meer flexibiliteit hebt bij het maken van je foto’s. Je mag dus best het merk in je achterhoofd houden, maar kijk vooral naar de specificaties van de camera.

 

Soorten camera’s

Wie het aanbod fotocamera’s bekijkt, kan de indruk kijken dat er wel duizend soorten professionele camera’s bestaan. Doorgaans onderscheiden we echter slechts een drie soorten professionele camera’s. De compactcamera is de meest eenvoudige camera. Dit toestel is makkelijk mee te nemen, is net al te zwaar, maar heeft weinig instellingen die je kunt aanpassen. Daarnaast kun je er geen lenzen bij gebruiken, wat het toestel dus voor professioneel gebruik eigenlijk ongeschikt maakt. De systeemcamera is dan een beter optie, aangezien daar wel gebruik gemaakt kan worden van lenzen en je alle instellingen ook kunt aanpassen.

Het aanbod van verschillende lenzen is echter wat beperkt en dat is de reden dat veel professionals kiezen voor een spiegelreflexcamera. Hierbij heb je alle vrijheid om instellingen aan te passen en heb je de keuze uit een groot aantal soorten lenzen. Een extra voordeel is dat door het gebruik van spiegeltjes in de camera, je precies ziet hoe de foto eruit komt te zien. Iets dat bij een systeemcamera minder nauwkeurig het geval is.

 

Supertip!

Ga je voor het eerst een professioneel camera kopen, dan is het verstandig om dit samen met iemand te doen die daar al ervaring mee heeft. Je bent dan namelijk niet afhankelijk van het, wellicht vertekende, advies van de verkoper.

 

Related Stories

Discover

Rolgordijnen uitzoeken voor je huis

Ben je op zoek naar rolgordijnen voor in je woning? Dan is deze blog...

Alles wat je moet weten over gellak kleuren

Veel mensen volgen de laatste trends op het gebied van uiterlijk. Hoewel veel mensen...

Een heerlijke manier om Moederdag te vieren: High Tea

Moederdag is een speciale dag om alle geweldige moeders te eren. Het is een...

Je vermogen omzetten naar fysiek goud

Heb jij een groot vermogen en vertrouw je tegenwoordig niet meer de bank? Dan...

Gaat jouw kind al naar de kinderopvang?

Veel ouders kiezen ervoor om hun kinderen naar bijvoorbeeld kinderdagverblijf den haag te laten...

Hoe veilig is jouw huis?

Ben jij goed op de hoogte van de veiligheid van jouw huis? Dubbelcheck je...

Popular Categories

Comments