From Mieke with Love...

Tips bij het kopen van een nieuw fototoestel

Je wilt professioneel, hoogwaardige kwaliteit foto's maken en hebt inmiddels ontdekt dat dit met je smartphone eigenlijk niet mogelijk is. Je hebt besloten om een fototoestel aan te schaffen en naast een aantrekkelijke prijs wil je er vooral zeker van zijn dat je gewoon een goed fototoestel uitkiest. In dat geval zijn er een aantal zaken waar je absoluut rekening mee moet houden en in dit artikel hebben we ze voor je op een rijtje gezet.

 

Het merk mag niet alles bepalend zijn

Mensen die een fototoestel kopen, lopen vaak een winkel binnen en laten zich dan vooral leiden door de merknamen wanneer zij een camera kopen. Nu is het natuurlijk zo dat merk toestellen niet voor niets hun reputatie hebben verdiend, maar niet elk merk biedt elk soort camera aan. Je zult jezelf eerst af moeten vragen wat voor soort foto’s je gaat maken en onder welke omstandigheden je de foto’s maakt. Daarnaast is het voor het maken van professionele foto’s wenselijk dat je zoveel als mogelijk instellingen kunt aanpassen. Ook het gebruik van verschillende lenzen zorgen ervoor dat je meer flexibiliteit hebt bij het maken van je foto’s. Je mag dus best het merk in je achterhoofd houden, maar kijk vooral naar de specificaties van de camera.

 

Soorten camera’s

Wie het aanbod fotocamera’s bekijkt, kan de indruk kijken dat er wel duizend soorten professionele camera’s bestaan. Doorgaans onderscheiden we echter slechts een drie soorten professionele camera’s. De compactcamera is de meest eenvoudige camera. Dit toestel is makkelijk mee te nemen, is net al te zwaar, maar heeft weinig instellingen die je kunt aanpassen. Daarnaast kun je er geen lenzen bij gebruiken, wat het toestel dus voor professioneel gebruik eigenlijk ongeschikt maakt. De systeemcamera is dan een beter optie, aangezien daar wel gebruik gemaakt kan worden van lenzen en je alle instellingen ook kunt aanpassen.

Het aanbod van verschillende lenzen is echter wat beperkt en dat is de reden dat veel professionals kiezen voor een spiegelreflexcamera. Hierbij heb je alle vrijheid om instellingen aan te passen en heb je de keuze uit een groot aantal soorten lenzen. Een extra voordeel is dat door het gebruik van spiegeltjes in de camera, je precies ziet hoe de foto eruit komt te zien. Iets dat bij een systeemcamera minder nauwkeurig het geval is.

 

Supertip!

Ga je voor het eerst een professioneel camera kopen, dan is het verstandig om dit samen met iemand te doen die daar al ervaring mee heeft. Je bent dan namelijk niet afhankelijk van het, wellicht vertekende, advies van de verkoper.

 

Related Stories

Discover

Wil je de overwaarde huis verzilveren? Dat gaat niet...

Wanneer je je huis hebt gekocht voor een bepaald bedrag en het is in...

3x tips om het maximale uit jouw webshop te...

Iedereen heeft wel eens een webshop bezocht en deze binnen een paar tellen weer...

Pokémon kaarten, wat doe je er mee?

In 1996 zijn de eerste Pokémon kaarten op de markt gebracht. Dit was zeker...

Waarom is het verstandig om je te laten vaccineren...

Wanneer je op vakantie gaat buiten de Europese Unie dan is de kans groot...

Hoe organiseer je een geweldig feestje? 

Als je de aangewezen persoon bent om een feestje voor vrienden te organiseren, dan...

De beste manieren om je huis te verwarmen

Er zijn veel manieren om jouw huis te verwarmen. Wanneer je je huis wilt...

Popular Categories

Comments