Een nachtwinkel openen

0
914

Geweldig dat jij een nachtwinkel wilt openen want daar is super veel vraag naar. Het komt namelijk extreem vaak voor dat er iemand babyvoeding of drank nodig heeft terwijl de winkels gesloten zijn. Gelukkig ben jij dan nog openen. Als je een nachtwinkel wilt openen dan moet je daar veel zaken voor regelen. Ook heb je er apparatuur voor nodig. Hier wordt uitgelegd wat voor zaken er geregeld moeten worden en wat voor apparatuur je nodig hebt. 

Een pand vinden

Het is belangrijk dat je van te voren al een pand hebt gevonden waar jij de nachtwinkel in wilt gaan vestigen. Zo weet je namelijk zeker wat voor apparatuur je moet aanschaffen en welke vergunningen je moet aanvragen. Zo kan je er ook snel achter komen of je nachtwinkel wel rendabel is omdat de huur bijvoorbeeld te duur kan zijn.

Vergunningen

Om een winkel in de avond en nacht open te mogen houden moet je onderneming uitgesloten worden van enkele wetten. De gemeente heeft namelijk regels opgesteld over tot hoe laat een winkel open mag zijn. Als je goedkeuring hebt van de gemeente dan is het belangrijk dat je ook een exploitatie vergunning aanvraagt zodat je daadwerkelijk een winkel mag openen. Als je ook sterke drank of tabak wilt verkopen, dan dien je hiervoor ook weer een vergunning voor aan te vragen. 

Apparatuur

Omdat je beperkt houdbare producten gaat verkopen is het belangrijk dat je de juiste apparatuur in huis hebt. Dit zijn voornamelijk koelcellen en vriescellen. Je hoeft hiervoor niet direct een grote investering te doen en je hebt aan de kleinste formaat in principe in het begin wel genoeg. Naarmate je nachtwinkel groeit, kan je altijd overstappen naar een groter formaat. Zorg er wel voor dat je altijd apparatuur van kwaliteit kiest. Het is namelijk erg zonde als je koel- of vriescel ermee ophoud en je de inhoud in de prullenbak kan doen. 

Vaste leveranciers vinden

Je nachtwinkel moet altijd en op tijd bevoorraad worden. Daarom is het belangrijk dat je altijd vaste leveranciers hebt die hieraan kunnen voldoen. De koelcel moet namelijk altijd vol met keuze aan drinken zitten want anders maak je het voor je klanten heel eentonig. Zorg ervoor dat je de verschillende leveranciers vergelijkt zodat je de juiste keuze maakt. Kijk niet alleen naar de prijs maar kijk ook naar andere factoren zoals de levertijd en de service die je erbij krijgt. Dat is erg belangrijk want de prijs kan wel eens ergens anders goedkoper zijn, maar door al het gedoe die je erbij krijgt is het opeens duurder.