From Mieke with Love...

Een rubberboot kopen is ideaal voor vissers!

Rubberboten worden steeds populairder in ons land. Deze opblaasboten zijn ontzettend handig doordat ze licht van gewicht zijn en gemakkelijk kunnen worden getransporteerd. Omdat je vrijwel overal mag varen met een rubberboot zijn ze perfect voor recreatievaart, pleziervaart en voor vistochten. 

Vissen op een rubberboot: hoe doe je dat?

Wil je graag een rubberboot kopen om te gaan vissen? Goed plan! In deze boten kun je prima vissen vangen. Het is zelfs mogelijk om met zijn tweeën plaats te nemen in de rubberboot. Als je van plan bent om meerdere hengels tegelijkertijd uit te gooien is het handig om een vriend mee te nemen voor extra oplettendheid. Bovendien ligt de rubberboot een stuk stabieler als het gewicht is verdeeld. Zorg uiteraard wel dat er nog plek overblijft voor een opslagkist en een emmer met aas. Als je denkt veel ruimte nodig te hebben kun je beter een grote rubberboot kopen om zo alles kwijt te kunnen. 

Het grote voordeel van vissen in een rubberboot is dat je vrijwel overal mag komen. Je kan zo ook op waterplassen gaan vissen waar je met een standaard boot niet welkom bent. Op deze wijze vang je misschien wel vissoorten die je nooit eerder bent tegengekomen!

Dit moet je meenemen op een vaartocht

Mocht er binnenkort een middagje varen gepland zijn, zorg dan dat je goed voorbereid bent. Of je nou voor je plezier gaat varen of gaat vissen, zorg dat je genoeg eten en drinken meeneemt. Als je uren gaat ronddobberen is het belangrijk dat je gehydrateerd blijft. Vergeet ook niet de zonnebrandcrème, want op open wateren kun je ontzettend snel verbranden. Verder is het belangrijk om dichte schoenen met goede grip aan te trekken. Het kan glad en vochtig worden in de boot en je wilt niet zomaar in het water vallen. Zorg dus dat je optimaal beschermd bent voordat je de rubberboot instapt!

Naast je eigen bescherming is het ook belangrijk om je rubberboot goed te beschermen. Als je nog lange tijd gebruik wil maken van je rubberboot dien je beschadigingen aan de boot te voorkomen. Stootwillen kopen is daarom een goed idee, want deze stootwillen beschermt je rubberboot bij botsingen. Met name bij het aanleggen of afmeren komen de stootwillen goed van pas. Je bevestigt ze aan de zijkant van de boot en vangen de klap op als je de kade bereikt. Ook bij botsing met een andere boot zullen stootwillen je beschermen. Wil je je rubberboot goed indekken, dan moet je stootwillen kopen. 

Related Stories

Discover

De complete gids: alles wat je moet weten over...

Als je ooit vloeren hebt geïnstalleerd, ken je waarschijnlijk de uitdagingen die gepaard gaan...

Ontdek de voordelen van methanol als alternatieve brandstof

Er zijn veel alternatieve brandstoffen op de markt, maar Methanol is er een die...

Ontdek de voordelen van een detox kuur voor je...

Hallo daar! Heb je ooit gehoord van een detox kuur? Zo niet, dan ben...

Zo maak jij een weloverwogen keuze bij de aanschaf...

Als je deze zomer optimaal van je tuin of terras wilt genieten, is een...

De voordelen van kinderkoffers voor ouders en kinderen

Reizen met kinderen kan een uitdaging zijn, maar met de juiste uitrusting kunnen ouders...

Geef je terras een boost met super seat statafels...

Geef je terras een nieuwe look en feel met Super Seat's prachtige collectie van...

Popular Categories

Comments