From Mieke with Love...

Tips voor het kopen van een motor

Het is zover. Je hebt eindelijk je motorrijbewijs gehaald en bent klaar om de weg op te gaan. Althans, bijna. Want er mist nog een belangrijk ding, en dat is een motor. Het kopen van een motor is een hoogtepunt voor veel motorrijders. Echter kan het lastig zijn om een motor te kiezen die echt bij jou past. Er zijn er echter zoveel op de markt, dat je soms de bomen door het bos misschien even niet meer ziet. In deze blogpost geven we een aantal tips zodat het hopelijk makkelijker voor je is om een motor te vinden die echt bij je past.

Waar wil je je motor voor gaan gebruiken?

Wat voor motor je wilt rijden, hangt onder andere af van waar je je motor voor wilt gaan gebruiken. Ben je iemand die af en toe in de weekenden met lekker weer de motor pakt voor een tripje door het land of over de grens? Ben je iemand die van plan is om de motor elke dag te gebruiken als vervoersmiddel om van A naar B te komen? Afhankelijk van waar je je motor voor wilt gaan gebruiken, kun je eenvoudiger een keuze maken uit de verschillende motoren die beschikbaar zijn. Je hebt namelijk motors voor de echte snelheidsduivels onder ons, die de motor lekker willen pushen op het circuit. Maar je hebt ook easy riders die gewoon lekker willen toeren en lange afstanden willen maken. Daar heb je toch weer een ander soort motor voor nodig dan de motor die je op het circuit zou gebruiken puur voor snelheid.

Nieuw of tweedehands

Als je een motor wilt gaan kopen, is het ook belangrijk om jezelf af te vragen of je wilt investeren in een gloednieuwe motor, of dat je kiest voor een tweedehands motor. En als je voor een tweedehands motor kiest, koop je deze dan via een dealer, of particulier? Er zijn genoeg goede tweedehands motoren op de markt die zeker nog een ronde mee kunnen en goed onderhouden zijn. Als je kiest voor tweedehands, is het raadzaam dat je weet waar je op moet letten als je een motor koopt. Zo weet je zeker dat je geen miskoop maakt en straks met een motor zit waar je nog eens duizenden euro's in moet pompen om deze te onderhouden. Met een nieuwe motor heb je dat probleem niet. Maar daar betaal je dan wel weer de volle prijs voor. Het is dus een afweging die je voor jezelf wilt maken.

Een motorverzekering kiezen

Als je een motor hebt gekocht, dan ben je er nog niet. Voordat je er de weg mee op kunt, zul je je motor moeten verzekeren. Een motorverzekering komt niet in een "one size fits all" jasje. Ook hier heb je weer verschillende mogelijkheden, afhankelijk van wat voor motor je hebt, hoe lang je je rijbewijs hebt en waar je je motor voor wilt gebruiken. Doe hier goed onderzoek naar zodat je niet teveel betaald voor je motorverzekering. Dit kan gemakkelijk online. Bovendien is online motor verzekeren ook heel gemakkelijk en zo gepiept.

Related Stories

Discover

Wil je de overwaarde huis verzilveren? Dat gaat niet...

Wanneer je je huis hebt gekocht voor een bepaald bedrag en het is in...

3x tips om het maximale uit jouw webshop te...

Iedereen heeft wel eens een webshop bezocht en deze binnen een paar tellen weer...

Pokémon kaarten, wat doe je er mee?

In 1996 zijn de eerste Pokémon kaarten op de markt gebracht. Dit was zeker...

Waarom is het verstandig om je te laten vaccineren...

Wanneer je op vakantie gaat buiten de Europese Unie dan is de kans groot...

Hoe organiseer je een geweldig feestje? 

Als je de aangewezen persoon bent om een feestje voor vrienden te organiseren, dan...

De beste manieren om je huis te verwarmen

Er zijn veel manieren om jouw huis te verwarmen. Wanneer je je huis wilt...

Popular Categories

Comments