3x originele DIY projecten

0
589

Hoewel we nog in de donkere maanden van het jaar zitten breekt af en toe alweer een voorzichtig zonnetje door. Dit is dan ook het perfecte moment om eens een nieuw do-it-yourself project te starten. Het is niet te warm, niet te koud, je hebt alle tijd van de wereld en, eerlijk is eerlijk, er zijn nog niet heel veel andere activiteiten te doen op het moment. Je kunt het project zo groot en zo klein aanpakken als je zelf wilt, het fijne is dat je zelf mag kiezen wat je wilt gaan doen en hoe je dit wilt gaan doen. Geen inspiratie? Lees dan hier meer over drie verschillende projecten die jij kunt beginnen.

Meer ruimte in huis

Om te beginnen is het in de donkere maanden fijn om wat ruimte in huis te creëren. Juist omdat het donker is voelen ruimtes vaak kleiner aan waardoor dit een onrustig gevoel kan geven. En dat terwijl ruimte in huis juist erg belangrijk is. De hal is vaak al een kleine ruimte en met alle dikke winterjassen voelt deze ruimte in huis vaak krap aan. Tijd om hier verandering in te brengen met een zelfgemaakte goedkope kapstok. Een steigerbuis kapstok maken is een niet al te groot DIY project en zorgt ervoor dat je voldoende ruimte hebt om alle winterspullen zoals jassen, sjaals en mutsen goed op te bergen. Ook de hoogte in werken heeft altijd een positief effect op de ruimtelijkheid. Bouw bijvoorbeeld een ondiepe, hoge kast waarmee je nog meer opbergruimte hebt.

De tuin opknappen

Na de zomermaanden kunnen we de tuin niet zomaar in dezelfde staat achterlaten als bij de laatste barbecue van een paar maanden terug. Het is namelijk belangrijk om de tuin klaar te maken voor het volgende seizoen. Juist door de tuin in het najaar goed te onderhouden, kun je er in het voorjaar weer optimaal van genieten. Hark al het blad van het gazon zodat het gazon genoeg lucht en licht krijgt, anders krijg je bruine plekken in het gras. Plaats niet-winterharde planten binnen op een vorstvrije plek, zoals in de garage. Buitenplanten moeten soms beschermd worden met bijvoorbeeld stro en jute. Help tot slot vogeltjes aan voedsel door vetbolletjes of pindaslingers op te hangen.

Bouw je eigen tuinhuis

Ben je zelf erg handig en heb je wel zin om de handen uit de mouwen te steken, begin dan eens aan een eigen tuinhuis. Wedden dat jij deze zomer nog vaker de avonden in de tuin doorbrengt? Je kunt je tuinproject natuurlijk zo groot aanpakken als je zelf wilt. Het is in ieder geval van belang dat je de juiste materialen kiest, zoals geschikt hout. Houd er rekening mee dat je stevig materiaal wilt als dakbedekking dat lekkages voorkomt en lang genoeg meegaat.