From Mieke with Love...

Fitnessmaaltijden voor bulkers!

Tegenwoordig staan een beter leven, met gezonde maaltijden en het actief sporten centraal in de huidige maatschappij. Hierbij kunnen fitness maaltijden niet ontbreken. Deze maaltijden zijn een toevoeging voor het trainingsschema van jou als sporter. Het lichaam heeft voor, tijdens én na de training energie en brandstof nodig. Deze brandstof wordt voornamelijk gehaald uit voeding. Naast de trainingsschema’s is het voor een sporter met een fitnessdoel belangrijk om doelen te stellen aan het voedingsschema.

Fitnessdoel

Deze maaltijden kunnen variëren per fitnessdoel dat aan de training gesteld wordt. Denk daarbij aan maaltijd voor het afvallen of vetverlies, maaltijden voor het bulken of aankomen in gewicht of het verkrijgen van droge spiermassa. Het is belangrijk om per doel een eigen maaltijd samen te stellen, waarbij alle benodigde brandstof geleverd kan worden. Vergeet daarnaast ook de mogelijkheid van het gezond eten niet, waarbij er geen specifiek afvaldoel gesteld wordt aan het voedingsschema.

Soorten maaltijden

Er zijn verschillende soorten fitness maaltijden, waarbij kip en broccoli over het algemeen door sportfanaten worden geprefereerd. Voor vegetarische sporters bestaan er echter ook fitness maaltijden. Daarnaast is het als sporter belangrijk om de gehele dag bezig te zijn met fitness maaltijden, wat betekent dat ook het ontbijt, lunch en eventuele tussendoortjes het fitnessdoel niet dwarsbomen.

Bulkmaaltijden

Veel sporters gaan op een gegeven moment over van fitness maaltijden naar bulk maaltijden. Bij deze maaltijden nemen de voedingswaardes sterk toe. Meerdere recepten die kunnen dienen als bulk maaltijden zijn pasta bolognese, paella met kipfilet blokjes, zilvervliesrijst met kipfilet blokjes en broccoli en zoete aardappel partjes met kipfilet spiesje en een wokmix. Hierbij is het mogelijk van een normaal sportmaaltijd de voedingswaarden te verhogen naar een bulk maaltijd. Met behulp van deze maaltijden en het sporten wordt spiermassa opgebouwd, door middel van meer calorieën te eten dan je verbruikt op een dag. Deze calorieën zorgen voor extra brandstof in de spieren en daardoor meer massa en kracht. Het gaat hierbij om 200-300 calorieën meer dan in een normale sportmaaltijd, met een maximum van 500 calorieën. Het is mogelijk om 5-8 weken te bulken.

Bestellen of abonnementen

Tegenwoordig is het ook mogelijk om sportmaaltijden thuis te laten bezorgen. Deze maaltijden worden vers bereid. Na een zware training komt het goed uit dat er niet meer zelf gekookt hoeft te worden en deze bij je voor de deur gebracht kunnen worden.

Daarnaast is het tegenwoordig ook mogelijk om een abonnement te nemen bij sportscholen voor het krijgen van fitness maaltijden. Hierbij is het ook mogelijk om bulkmaaltijden te laten bezorgen.

 

Related Stories

Discover

Rolgordijnen uitzoeken voor je huis

Ben je op zoek naar rolgordijnen voor in je woning? Dan is deze blog...

Alles wat je moet weten over gellak kleuren

Veel mensen volgen de laatste trends op het gebied van uiterlijk. Hoewel veel mensen...

Een heerlijke manier om Moederdag te vieren: High Tea

Moederdag is een speciale dag om alle geweldige moeders te eren. Het is een...

Je vermogen omzetten naar fysiek goud

Heb jij een groot vermogen en vertrouw je tegenwoordig niet meer de bank? Dan...

Gaat jouw kind al naar de kinderopvang?

Veel ouders kiezen ervoor om hun kinderen naar bijvoorbeeld kinderdagverblijf den haag te laten...

Hoe veilig is jouw huis?

Ben jij goed op de hoogte van de veiligheid van jouw huis? Dubbelcheck je...

Popular Categories

Comments