Handige tips voor het versieren van de kerstboom

0
623

Het is dan misschien nog zomer, maar voor we het doorhebben staat december alweer voor de deur. En daar komt natuurlijk alles bij kijken wat te maken heeft met de feestdagen. Denk aan kerstborrels, diners met de (schoon)familie en natuurlijk kerstversiering, niet alleen thuis maar ook in alle winkelstraten. Het optuigen van de kerstboom kan voor de een een klus zijn waar ze nogal tegenop zien, voor de ander is het elk jaar weer een magisch moment. Voor de eerste categorie delen we dan ook wat fijne tips zodat je dit jaar echt kunt genieten van het optuigen van de boom!

Zet je favoriete kerstmuziek op

Als je de boom gaat optuigen, dan kan het helpen om muziek op te zetten. En natuurlijk is het dan wel de bedoeling dat je kerstmuziek op zet om echt in de kerstsfeer te komen! Zet je favoriete kerstnummers alvast in een afspeellijst, zodat het sorteren van de kerstboomversiering en het versieren van de boom echt een feestje wordt. Vergeet natuurlijk dan ook niet om keihard mee te zingen, zeker als Mariah Carey's 'All I Want For Christmas' opstaat!

Kies een handige plek voor de boom

Misschien heb je elk jaar wel weer een vaste plek voor je kerstboom. Maar mocht dat niet het geval zijn, dan is het handig om alvorens het opzetten van de boom een geschikte plek te kiezen. Dit kan in een mooie hoek in de woonkamer zijn, bijvoorbeeld naast de open haard als je die hebt. Houd er rekening mee dat de boom dicht bij een stopcontact staat, zodat je de verlichting kunt aanzetten. Ook wil je ervoor zorgen dat hij ergens staat waar mensen zich er niet steeds langs hoeven te manoeuvreren. Dit om ongelukken te voorkomen zoals kerstboom ornamenten en kerstballen die kapot vallen op de grond.

Begin met de verlichting

Iedereen heeft zijn eigen manier van het optuigen van de kerstboom, maar de gouden tip is toch wel om met de verlichting te beginnen. Dit omdat het lastiger is om de verlichting om de kerstversiering heen te verdelen. Check van tevoren eerst of de verlichting het doet, zodat je hier niet later achter hoeft te komen. Neem voor het verdelen van de lampjes goed de tijd en zorg dat het redelijk gelijk in de boom verdeeld is. Je kunt dit checken door tussendoor een paar stappen achteruit te nemen en je ogen lichtjes samen te knijpen. Zo krijg je een duidelijker overzicht van de verdeling.

Slingers, kerstballen en de piek

Na het verdelen van de verlichting is het aan te raden om eventueel wat kerstkransen of slingers op te hangen, mocht je dat leuk vinden. Zo kun je de kerstboom echt mooi opvullen. Vervolgens is het tijd voor de kerstboom ornamenten, de kerstballen en natuurlijk de piek!