Zo maak jij een weloverwogen keuze bij de aanschaf van je nieuwe loungeset!

0
211
Murk Feitsma

Als je deze zomer optimaal van je tuin of terras wilt genieten, is een comfortabel loungeset voor in de tuin natuurlijk cruciaal. Het is heerlijk om achterover te leunen in je loungeset en een boekje te lezen, of samen met vrienden gezellig in de tuin te borrelen. Loungesets zijn echter niet goedkoop, daarom is het belangrijk om een weloverwogen keuze te maken bij de aanschaf, om teleurstelling en spijt in de toekomst te voorkomen. Dit zijn de dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuw loungeset.

Wat is mijn beschikbare ruimte?

Het is allereerst belangrijk om te kijken hoeveel ruimte jij in je tuin hebt. Je kunt wel een prachtig mooi en gigantisch loungeset aanschaffen, maar het ziet er niet uit als je dat in een tuin van een paar vierkante meter plaatst. Baken een plek af in je tuin waar je het loungeset graag zou plaatsen en meet het afgebakende deel vervolgens even op. Dan kun je tijdens het winkelen alvast selecteren op (ongeveer) de juiste maten.

Welk materiaal kies ik?

Of jij wel of niet lang profijt hebt van jouw loungeset is volledig afhankelijk van het materiaal dat je kiest. Hout en rotan zijn mooi, maar hout vergt veel onderhoud en rotan gaat simpelweg snel stuk. Kunststof is vaak volledig onderhoudsvrij en bestand tegen alle weersomstandigheden. De vraag is dus of je gaat voor gemak en duurzaamheid of voor de looks.

Zit het lekker?

Met een loungeset is de allerbelangrijkste vraag natuurlijk of het lekker zit ja of nee. Je kunt dit het best beoordelen door het gewoon in het echt uit te proberen. Ga dus naar een fysieke winkel om verschillende loungesets uit te proberen. Om het comfort te vergroten kun je (als die niet al inbegrepen zijn) een paar lekkere tuinkussens aanschaffen zodat je ook nog eens lekker zacht zit. Belangrijk is wel dat je niet vergeet de kussens binnen te leggen als jij zelf ook terug naar binnen gaat. Kussens zijn immers niet tegen elk weertype bestand. Met deze tips zul jij een passende loungeset kunnen vinden!