From Mieke with Love...

Overvloedig veel puistjes

Het is iets waar veel pubers mee te maken krijgen, puistjes. Iedereen kent dat gevoel wel, je voelt aan je huid en het is wat gevoeliger dan normaal. Je kijkt in de spiegel en wat zie je, weer een puistje. Niemand heeft er zin en hij komt ook altijd net op het verkeerde moment. Vervelend maar gelukkig is wel iets aan te doen.

Wat zijn ze?

Het zijn eigenlijk ontstekingen die onder de huid zitten. Deze zijn bultvormig en vormen zich meestal rondom de talgklieren. Vaak hebben ze dan ook een zit kopje aan de oppervlak van de huid. Met een beetje druk kunnen deze worden uitgeknepen maar het is beter om dat niet te doen. Hierdoor kun je de huid rondom beschadigen en zorg je er eigenlijk voor dat het alleen maar langer duurt totdat de puist zelf weer weggezakt is. Vaak worden ze gevormd door een overmaat aan talgproductie die reageren op bacteriën. Normaal zorgt talg ervoor dat je huid soepel blijft en beschermd wordt maar als er teveel talg wordt geproduceerd kan de opening worden verstopt. Hier ontstaat dan een mee eter waar bacteriën de kans krijgen om zich te vermenigvuldigen. Als dit dan vervolgens gaat ontsteken ontstaat er een puistje.

Wat kunnen we er tegen doen?

Zorg dat je dagelijks je huid goed reinigt. Doe dit met producten van een merk die vrij zijn van parfum of alcohol zoals Dokter Leenarts. Dit zorgt ervoor dat er geen onnodige materialen in je poriën terecht komen die helpen bijdrage aan de talgproductie. Ook is het belangrijk om gehydrateerd te blijven. Drink dus genoeg water zodat je lichaam het vocht kan gebruiken om afvalstoffen af te voeren. Hierdoor blijven de poriën schoner en dat verminderd ook weer de kans op puistjes. Als laatste is het van belang dat je de juist voeding binnen krijgt. Vooral een evenwichtig dieet helpt bij het verminderen. Zo is vitamine C, zink & biotine nodig om de huid gezond te houden. Kijk dus wat er in je dagelijkse voeding zit en vul dit eventueel aan met voedingssupplementen. Als extra tip wil ik nog meegeven om salicylzuur zalf te gebruiken. Deze zalf reinig poriën en verwijdert dode huidcellen. Het verhelpt en voorkomt hierdoor dus puistjes en mee-eters. Salicylzuur haalt de blokkade bij de talgklieruitgang weg zodat je lichaam de afvalstoffen hierdoorheen kan afvoeren. Als je deze tips opvolgt zal je zien dat je puistjes een stuk minder worden en degene die vormen ook sneller weer zullen verdwijnen.

Related Stories

Discover

Hoe kies je een exclusief vloerkleed?

Een vloerkleed van hoge kwaliteit ziet er luxe uit. Sommige interieurontwerpers adviseren zelfs om...

Waarom het slim is om je linkbuilding en SEO...

Ben je verantwoordelijk voor een website en wil je graag meer verkeer en betere...

Het ontstaan van liefde voor chocolade

Als je ooit een heerlijk stukje chocolade hebt geprobeerd, weet je hoe gemakkelijk het...

De complete gids: alles wat je moet weten over...

Als je ooit vloeren hebt geïnstalleerd, ken je waarschijnlijk de uitdagingen die gepaard gaan...

Ontdek de voordelen van methanol als alternatieve brandstof

Er zijn veel alternatieve brandstoffen op de markt, maar Methanol is er een die...

Ontdek de voordelen van een detox kuur voor je...

Hallo daar! Heb je ooit gehoord van een detox kuur? Zo niet, dan ben...

Popular Categories

Comments