From Mieke with Love...

Tips om je tuin op een mooie manier te verlichten

Je tuin is overdag natuurlijk vooral in de zomer erg belangrijk. Je wilt er lekker in kunnen liggen en kunnen genieten van de zon. Hoewel je tuin dus overdag en mooi bij moet liggen, is dit in de avond ook erg fraai. Denk aan een zomeravond in je tuin met overal mooie lichtjes. Dat wilt natuurlijk iedereen. Ook in de winter is het mooi als je naar buiten kijkt en je tuin mooi verlicht is. Hoewel het makkelijk lijkt, is het plaatsen van de juiste verlichting best wel lastig. Zeker als je hier bij het aanleggen van je tuin niet goed over hebt nagedacht. Hoewel je veel kunt oplossen door het gebruiken van een in lite kabel, heb je wel op de juiste plekken een elektriciteitsaansluiting nodig. Kortom, je tuin mooi verlichten is niet zo makkelijk als zomaar naar de winkel gaan en tuinverlichting kopen. Daarom geven we je in dit artikel tips over hoe jij je tuin goed kunt verlichten, waardoor je tuin er ook ‘s avonds mooi uit ziet.

Verlicht bepaalde punten

Het is erg mooi om bepaalde opvallende punten uit je tuin je verlichten. Hierbij kun je aan van alles denken. Heb je een mooi beeld in je tuin? Zet daar dan een grondspotje op. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor kunst, maar ook voor andere mooie bomen of iets dergelijks.

Spots rondom je huis

Niks staat chiquer dan spots rondom je huis. Je kunt hierbij voor verschillende dingen kiezen. Zo kun je spots in de grond plaatsen die half tegen je huis omhoog schijnen. Dit geeft een erg luxe effect. Je kunt er ook voor kiezen om de verlichting juist wat hoger te plaatsen. Dit zie je ook vaak bij een kasteel, waardoor dit soort verlichting ook bij een huis een erg royale uitstraling geeft.

Kleur

Een ander belangrijk punt waar je op moet letten bij tuinverlichting kopen is de kleur van de lampjes. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten kleuren die je kunt kiezen voor lampen. Zo kun je gaan voor geel licht, wat je tuin een erg knusse en romantische uitstraling geeft. Ook heb je wit licht, hierdoor lijkt je tuin meteen eg modern. Gekleurde lichten kunnen ook een erg evt effect geven aan je tuin, zeker als je bijvoorbeeld een klein fonteintje verlichten. Een tip is wel om te kiezen voor een bepaalde kleur verlichting en het niet allemaal door elkaar te gebruiken, dit kan er namelijk erg rommelig uit zien.

 

Related Stories

Discover

Rendement behalen op je investering

Geld maakt natuurlijk niet gelukkig, maar het kan zeker leiden tot minder financiële zorgen....

Voor elk interieur een lekker plantje

Ben je een echte avonturier? Iemand die het liefste de hele dag buiten is?...

De must haves voor de wijnliefhebber

Wijn, de één houdt ervan en de ander vindt het afschuwelijk. Zonde, want eigenlijk...

Shea butter kopen voor een ultieme huidverzorging

Shea butter kopen kan gelukkig gemakkelijk online, dus je hoeft hiervoor de deur niet uit. Maar wat...

Waar kunnen buizen voor van pas komen?

Op het moment dat je een woning hebt, is het natuurlijk belangrijk om ervoor...

Een wellness kerstpakket is een pakket om van te...

Na een jaar van héél hard werken ben je wel eens toe aan een...

Popular Categories

Comments