From Mieke with Love...

Waarom is het verstandig om je te laten vaccineren als je op vakantie gaat?

Wanneer je op vakantie gaat buiten de Europese Unie dan is de kans groot dat je een land zult bezoeken waar gevaarlijke en zeer vervelende virussen voorkomen. Dit heeft in veel gevallen te maken met dat er in deze landen sprake is van armoede, vervuiling en een slechte gezondheidszorg. Dit zorgt ervoor dat deze landen uitstekende broeinesten zijn voor verschillende soorten virussen. Jaarlijks gaan er dan ook honderdduizenden kinderen dood aan virussen die eigenlijk grotendeels voorkomen hadden kunnen worden. Steeds minder mensen laten zich vaccineren en dat is natuurlijk erg jammer. Waarom het verstandig is om je te laten vaccineren, vind je in dit artikel. 

 

Je beschermt niet alleen jezelf 

Veel mensen denken dat als je door een vaccinatie alleen jezelf beschermt maar dat is onjuist. Je beschermt door je te laten vaccineren met bijvoorbeeld de nodige inentingen Costa Rica, ook de mensen waarmee je reist. Vaccins zijn een wondermiddel en dammen het virus in waardoor er maar een zeer beperkte kans op verspreiding ontstaat. 

 

Je bent voor een lange periode beschermt 

Een van de redenen waarom het verstandig is om je te laten vaccineren, is dat je voor een lange periode beschermt bent tegen een gevaarlijk virus. Hoelang je daadwerkelijk beschermt bent dankzij de inentingen buitenland die je hebt genomen, verschilt per vaccin. Als je daar meer informatie over wilt hebben, dan is het verstandig om contact op te nemen met het RIVM of de GGD. Ook kan je de website reisprik.nl bezoeken aangezien daar voldoende informatie over te vinden is.

 

Vaccineren hoeft zeker niet duur te zijn

Je moet nooit een vaccinatie weigeren omdat je denk dat je de kosten niet kunt betalen. Het klopt inderdaad dat je in sommige gevallen zelf de kosten moet betalen, maar het gaat hier om je eigen veiligheid. Bovendien is er ook een kans aanwezig dat je verzekeringsmaatschappij de kosten volledig vergoedt. Dit verschilt uiteraard wel per verzekeringsmaatschappij, dus als je wilt weten of de kosten vergoed worden dan is het zeer aan te raden om je verzekeringsmaatschappij te contacteren. 

Het kan overigens ook zijn dat je verzekeringsmaatschappij vaccinaties van specifieke partijen niet vergoedt. In dat geval kan je er het beste voor kiezen om te kijken of je terecht kunt bij de GGD. De kans dat je verzekeringsmaatschappij deze kosten wel dekt, is stukken groter. 

Related Stories

Discover

Gebruik je creativiteit voor een nieuw interieur

Het creëren van een nieuw interieur is een leuk procues dat je het mogelijk...

Cadeaus voor een diamanten huwelijk

Een diamanten huwelijk is een bijzondere mijlpaal die de ultieme liefde en toewijding viert....

Hikvision deurbel

In de huidige samenleving is veiligheid een topprioriteit geworden, vooral als het gaat om...

Zorg dat je er als bruid fantastisch uit gaat...

Jouw bruiloft is vaak één van de mooiste dagen uit jouw leven. Dit is...

PWA-ontwikkelaars ontrafeld: de toekomst van mobiele apps

De wereld van mobiele apps verandert voortdurend en in een razend tempo. Een van...

De perfecte woonkamer creëren: Tips voor bankstellen en hoekbanken

Het creëren van de perfecte woonkamer is een uitdaging waar velen van ons voor...

Popular Categories

Comments