From Mieke with Love...

Wat je moet weten over letselschade

Als je letselschade hebt opgelopen, is het in de meeste gevallen zo dat je last hebt van lichamelijke klachten of een andere aandoening die het bemoeilijkt om je werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren. Letselschade zorgt er in de meeste gevallen voor dat je inkomsten weg komen te vallen omdat je niet meer kan werken. Gelukkig biedt de wet genoeg mogelijkheden om de aansprakelijke partij de opgelopen schade te laten vergoeden. Indien je letselschade hebt opgelopen, moet je in ieder geval goed nagaan of je recht hebt op een vergoeding. Soms gaat dit er stuk moeilijker aan toe en moet je hulp inschakelen van een juridisch bureau. 

Hulp zoeken

Zoals eerder aangegeven biedt de wet genoeg mogelijkheden om de tegenpartij, die aansprakelijk is voor de opgelopen letselschade, te laten opdraaien voor de kosten die je hierdoor moest maken. Uiteraard  is het zo dat je letselschade door een bedrijfsongeval kan oplopen. In dat geval zal je werkgever dan opdraaien voor de kosten. Hoe hoog deze kosten zijn, hangt natuurlijk af van wat er allemaal met jou aan de hand is en dat kan van alles zijn. Heb je het gevoel dat vergoeding niet opweegt tegen de kosten die je allemaal hebt moeten maken, dan kun je dit altijd weigeren en vragen om een hogere vergoeding. Op basis van de werkgeversaansprakelijkheid kun je namelijk een goed uitgangspunt om een hogere vergoeding voor elkaar te krijgen. Toch is het in sommige gevallen zo dat dat werkgevers er niet toe over wil gaan om een hogere vergoeding uit te keren. Op dat moment weet je dat je dan deskundige hulp moet zoeken.

 

Advocaat in de arm nemen

Zoals eerder aangegeven moet je op zoek gaan naar deskundige hulp indien je werkgever de benen stijf op de grond houdt om je geen hogere vergoeding te geven voor de opgelopen schade. In dit geval kun je het best een letselschade specialist raadplegen. Een letselschade specialist is in staat om meer gewicht aan je bevindingen te geven. Hierdoor wordt je werkgever op een subtiele manier in een richting geduwd waardoor de vergoeding uiteindelijk toch uitgekeerd moet worden. Daarnaast is het zo dat een letselschade advocaat je ook goed zal kunnen bijstaan in zo een proces. De onderhandelingen zullen in ieder geval in een versneld tempo gaan. De vruchten zul je zeker kunnen opmerken en verder zul je ook nog met een tevreden gevoel komen te zitten. Heb je dus te maken met een soortgelijke case, dan is het goed om gelijk contact op te nemen met een letselschade advocaat. 

Related Stories

Discover

Wil je de overwaarde huis verzilveren? Dat gaat niet...

Wanneer je je huis hebt gekocht voor een bepaald bedrag en het is in...

3x tips om het maximale uit jouw webshop te...

Iedereen heeft wel eens een webshop bezocht en deze binnen een paar tellen weer...

Pokémon kaarten, wat doe je er mee?

In 1996 zijn de eerste Pokémon kaarten op de markt gebracht. Dit was zeker...

Waarom is het verstandig om je te laten vaccineren...

Wanneer je op vakantie gaat buiten de Europese Unie dan is de kans groot...

Hoe organiseer je een geweldig feestje? 

Als je de aangewezen persoon bent om een feestje voor vrienden te organiseren, dan...

De beste manieren om je huis te verwarmen

Er zijn veel manieren om jouw huis te verwarmen. Wanneer je je huis wilt...

Popular Categories

Comments