Wat komt er kijken bij het verhuren van een woning?

0
267

Na jarenlang hard gewerkt te hebben, heb je genoeg geld gespaard om een extra woning te kopen. Op advies van anderen lijkt het je een goed plan om de extra woning in de verhuur te zetten. Aangezien je hier nog geen ervaring in hebt, is het logisch dat je er eerst meer over te weten wilt komen. In dit artikel omschrijven we de voor- en nadelen van het verhuren van een woning. 

Extra inkomsten

Een woning in de verhuur zetten doe je natuurlijk om extra inkomsten te vergaren. Maandelijks ontvang je huur en daar kun je leuke dingen van doen. Hoe hoog de huur precies is, hangt af van de woning. Een grote en duurdere woning kun je uiteraard voor meer geld verhuren dan een klein appartement.

Je geeft niet onnodig meer geld uit

Een gedeelte van de mensen die veel geld hebben gespaard, geven dit veelste snel uit. Vooral wanneer er wordt besloten om minder te gaan werken, wordt de spaarrekening leeggetrokken. Als je een groot gedeelte van je vermogen niet op de rekening hebt staan dan is de kans stukken kleiner dat dit gebeurt. Bovendien kun je met het rendement van de belegging ook erg veel leuke dingen doen.

Het is in eerste instantie veel werk

Een nadeel van het verhuren van een woning is dat er aardig wat werk bij komt kijken. Allereerst is het belangrijk dat je een mooie woning voor een eerlijk bedrag koopt. Hierna dien je op zoek te gaan naar een huurder. Om er zeker van te zijn dat je niet in de problemen komt, is het verstandig om te onderzoeken of de potentiële huurder ooit problemen heeft gehad met de huur. Mocht dit niet het geval zijn dan kun je verder naar de volgende stap. Zet een verhuurovereenkomst in elkaar en zorg ervoor dat alles is ingedekt. 

Problemen met de huurder

Helaas ontstaan er regelmatig problemen met de huurder. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de huur niet wordt betaald. Een nog groter probleem dat helaas ook redelijk vaak voorkomt, is dat de huurders de woning volledig uitleven. Als je deze mensen het huis uitzet dan blijf je achter met een puinhoop. De kosten van een schoonmaak vervuilde woning dien je zelf te betalen. Doe je dit niet dan kan het zijn dat je de woning maandenlang niet meer verhuurd en daardoor inkomsten misloopt. Dit omdat het erg lang duurt voordat de rechter een definitieve uitspraak doet. Een woningontruiming Leiden inschakelen is voor een huurwoning de snelste stap.