From Mieke with Love...

Zo blijft je huis lekker warm!

In de winter kan het in Nederland erg koud worden. Massaal stoken we onze huizen warm en trekken we warme kleding aan. Op het moment dat er tijdens de winter iets kapot gaat aan de verwarming, dan zorgt dat vrijwel direct al voor problemen. In dat geval kun je ervoor kiezen om iemand langs te laten komen, maar ook om het probleem zelf op te lossen. 

Het huis verwarmen met radiatoren

In de centrale verwarming wordt er gebruik gemaakt van een radiator. Hierbij wordt de langsstromende lucht verwarmd met warm water. Radiators zie je op erg veel plekken en zijn eenvoudig in gebruik. Toch kan het zijn dat je radiator na verloop van tijd kapot gaat en je deze moet vervangen of repareren. 

Een nieuwe radiator is niet duur

Als je een oude radiator thuis hebt die het niet meer doet, dan kun je er het beste voor kiezen om hem te vervangen. Radiatoren online bestellen kan bij verschillende sites. Let bij het uitzoeken van een nieuwe radiator goed op het energielabel. Op de lange termijn kun je hier namelijk geld mee besparen. Daarnaast is het stukken minder slecht voor het milieu om een radiator te kopen met een hoog energielabel. 

Hoe plaats je een radiator?

Bij het plaatsen van een radiator is het belangrijk dat hij minimaal 10 centimeter boven de vloer komt te staan. Daarnaast is het ook belangrijk dat je circa 5 centimeter afstand houdt tot de muur. Zorg er overigens ook voor dat de radiator waterpas staat. Daarmee zorg je voor een geleidelijkere verdeling. 

Een vloerverwarming maakt de winter stukken dragelijker!

Als je tegels in huis hebt liggen, dan kunnen deze in de winter erg koud worden. Hierdoor kun je in huis nauwelijks zonder schoenen aan lopen en dat is niet altijd wenselijk. Om ervoor te zorgen dat je met je blote voeten door het huis kunt lopen, kun je een vloerverwarming installeren. Naast dat een vloerverwarming voor warme tegels zorgt, draagt het ook bij aan het verwarmen van de gehele verdieping. Als je een vloerverwarming wilt kun je deze zelf installeren, maar ook laten installeren. 

Zelf de vloerverwarming leggen

Een vloerverwarming leggen is een ingewikkeld klusje, maar als je ervaren bent met klussen dan is het zeker een klusje dat je zelf kunt doen. Hierbij is het allereerst belangrijk dat je nadenkt over hoeveel verwarmingsmatten je nodig hebt. Daarnaast dien je zelf een legplan te maken met overzichtelijke tekeningen. Als je overzichtelijk hebt wat je nodig hebt voor de vloerverwarming, dan kun je de juiste materialen aanschaffen. Koop vloerverwarming bij Bouwmaat is in dat geval sterk aan te raden. Nadat je de producten in huis hebt gehaald, kun je de vloer egaliseren en de vloerverwarming plaatsen

Related Stories

spot_img

Discover

Een loungeset voor alle weersomstandigheden kopen

In de zomer heb je de mogelijkheid om heerlijk tot rust te komen in...

Vul je interieur aan met de handigste en mooiste...

Als je een eigen huis hebt dan weet je hoe belangrijk het is om...

Tips bij het kopen van een nieuw fototoestel

Je wilt professioneel, hoogwaardige kwaliteit foto's maken en hebt inmiddels ontdekt dat dit met...

Een gezonde levensstijl met makkelijke maaltijden om af te...

Wil jij een gezonde levensstijl hanteren en vind je het erg lastig om dit...

Top 4 manieren om uw persoonlijke ontwikkeling in de...

Ik vind het belangrijk dat ieder mens een persoonlijk ontwikkelingsplan heeft. Het is belangrijk...

Moet je een reachstacker kopen? Kijk dan eens bij...

Het zal niet vaak voorkomen dat je een andere reachstacker kopen moet, maar als...

Popular Categories

Comments