From Mieke with Love...

Amsterdam de stad die je gezien moet hebben

Amsterdam, de prachtige hoofdstad van Nederland. Amsterdam is een van de meest bruisende steden ter wereld. Met een prachtig landschap van grachten, een ongelooflijk aantal attracties en een legendarisch nachtleven, kan je nooit je vervelen in Amsterdam. Hotel Amsterdam? Die heb je zeker nodig! In deze stad moet je namelijke echt minstens drie dagen zijn om alles gezien te hebben. In dit artikel kan je tips vinden wat je in Amsterdam allemaal kan gaan doen. 

Over Amsterdam

Boordevol attracties, bezoekers zouden geen probleem moeten hebben om Amsterdamse dingen te vinden om te doen. Het is veel waarschijnlijker dat (binnenlandse) toeristen zich overweldigd voelen door te veel keuzes. Hoewel Amsterdam een ​​zekere reputatie heeft op het gebied van illegale activiteiten, vormen de losbandigheid en brutaliteit slechts een klein facet van de stad. Er zijn attracties in Amsterdam voor iedereen. Je kan Amsterdam zowel te voet, maar ook fietsend of met het openbaar vervoer verkennen. Amsterdam is een dure stad. Maar er zijn natuurlijk altijd mogelijkheden om geld te besparen. Het is aan te raden om minstens drie dagen in Amsterdam te blijven om zo alles goed gezien te kunnen hebben. Je hebt er voldoende bezienswaardigheden om te bezoeken. Houd wel rekening met je budget, want je geld kan daar snel van je bank verdwijnen. 

Wat moet je gezien hebben?

Omdat er zoveel dingen te doen en te zien zijn in Amsterdam worden hier een paar leuke plekken benoemd om naartoe te gaan. Er zijn uiteraard nog veel meer leuke plekken in Amsterdam te vinden. Als eerst is het leuk om de Pijp te bezoeken. Dat is een hippe buurt in Amsterdam. Je kan naar de beroemde Albert Cuypmarkt-buitenmarkt gaan. Wat ook onmisbaar is om het museumkwartier te bezoeken. Je hebt een tal van musea in Amsterdam: Modern Van Gogh Museum, Rijksmuseum en ga zo maar door.  Het Rijksmuseum is gehuisvest in een opvallend bakstenen gebouw en toont een indrukwekkende kunstcollectie, waaronder wereldberoemde meesterwerken. Het is een must-see in Amsterdam. Het hoogtepunt van het museum is De Nachtwacht van de Nederlandse kunstenaar Rembrandt, maar er zijn zoveel met kunst gevulde kamers dat bezoekers gemakkelijk een hele dag in het Rijksmuseum kunnen doorbrengen. Ook het Vondelpart moet je gezien hebben. Het is een groen gedeelte van Amsterdam. 

Eten

In Amsterdam is het leuk om te gaan eten bij de Foodhallen. Het is een overdekte hal waar je verschillende producten kan eten. Je kan er echt van alles vinden. Hamburgers, sushi, pasta en je hebt daardoor veel keuze mogelijkheden. Maar ook in Amsterdam zijn er nog veel meer leuke restaurantjes te vinden. Ook zijn er de grote ketens aanwezig, zoals de McDonalds. 
 

 

Related Stories

Discover

Wil je de overwaarde huis verzilveren? Dat gaat niet...

Wanneer je je huis hebt gekocht voor een bepaald bedrag en het is in...

3x tips om het maximale uit jouw webshop te...

Iedereen heeft wel eens een webshop bezocht en deze binnen een paar tellen weer...

Pokémon kaarten, wat doe je er mee?

In 1996 zijn de eerste Pokémon kaarten op de markt gebracht. Dit was zeker...

Waarom is het verstandig om je te laten vaccineren...

Wanneer je op vakantie gaat buiten de Europese Unie dan is de kans groot...

Hoe organiseer je een geweldig feestje? 

Als je de aangewezen persoon bent om een feestje voor vrienden te organiseren, dan...

De beste manieren om je huis te verwarmen

Er zijn veel manieren om jouw huis te verwarmen. Wanneer je je huis wilt...

Popular Categories

Comments