Een trellisscherm is een mooie onderbreking van je schutting

0
766

Wanneer je aan het nadenken bent over wat je met je tuin wilt, dan is het eerste waar je aan denkt de schutting. Op de een of andere manier vinden we, in Nederland, die schutting van extreem belang. Het gevolg is wel dat iedere tuin zo'n beetje hermetisch is afgesloten. Dat staat misschien heel netjes, maar echt sfeervol is het niet. En dus is het wellicht een goed idee om tussen alle gesloten schuttingdelen door een trellisscherm te plaatsen. Zo'n trellisscherm kun je laten begroeien met een mooie klimplant of zelfs meerdere klimplanten. Je hebt dan een groen schuttingdeel zonder dat je daar al te veel aan hoeft te doen.

Een trellisscherm draagt bij aan de bijenstand

Het is natuurlijk prachtig: al die tuinen die volledig zijn betegeld met hier en daar een plantvak. Alle coniferenhagen die verdwijnen om plaats te maken voor schuttingen. Maar ondertussen gaat het hardhollend achteruit met de bijenstand in Nederland. En dat terwijl we bijen nu juist zo hard nodig hebben! Zonder bijen vindt er geen bestuiving plaats en zullen er geen nieuwe bomen en planten ontstaan. En, ook niet onbelangrijk: wat denk je van de honing? Door een trellisscherm te plaatsen en deze te laten begroeien met mooie bloeiers zoals de kamperfoelie, zorg je ervoor dat bijen ook jouw tuin weer weten te vinden.

Koop bij Hillhout tuinhout alle benodigdheden voor je schutting

Wanneer je hebt besloten dat er een nieuwe schutting moet komen, dan is het wel slim om alle benodigdheden voor deze schutting, al dan niet inclusief trellisscherm, op één plek te bestellen. Die plek is Hillhout tuinhout. Je bent hier aan het juiste adres voor alles van hout voor in je tuin. Bestel hier je schuttingdelen, de palen en alle bevestigingsmateriaal. Ook de schuttingdeur en het deurbeslag bestel je hier. Wil je de schutting gaan lakken of beitsen, dan bestel je ook deze materialen er direct bij.

Ook ander tuinhout koop je bij Hillhout

Heb je de smaak van het klussen in de tuin te pakken? Dan hoef je niet te stoppen na de schutting. Bouw een speelhuisje voor je kinderen of zet wat mooie, houten, plantenbakken neer. Deze vul je dan weer met schitterende bloemen. Zo lok je zelfs vlinders naar je tuin! Wil je echt creatief bezig zijn? Maak dan van tuinhout, resthout en riet een insectenhotel. Dit is een plaats waar insecten kunnen overwinteren en nestelen. Je zult zien dat het insectenhotel al snel in gebruik wordt genomen!