From Mieke with Love...

Ben jij al eens wezen winkelen in Rome?

Voor veel mensen klinkt het te gek voor woorden om voor een weekendje winkelen in Rome op en neer te vliegen, maar met de goedkope ticketprijzen van tegenwoordig is dat heel goed mogelijk. Rome is een van de meest populaire steden in Europa om te gaan winkelen, en niet voor niets. In dit blogje zet ik graag de leukste bezienswaardigheden op een rij, zodat je snapt waarom ik zo graag in deze sfeervolle Europese stad kom.

De belangrijkste winkelstraten in Rome

Als je graag een weekend wilt gaan winkelen in Rome is het wel zo fijn om te weten waar je moet zijn. Daarom geef ik je graag een lijstje met de meest belangrijke en populaire winkelstraten: Via Veneto, Via Frattina, Via Margutta, Via Cola di Rienzo, Via Borgognona, Via del Corso en natuurlijk Via Nazionale. Als ik er een gemist heb hoor ik het natuurlijk graag! In deze winkelstraten vind je de bekende ketens, van zowel de goedkope merken als de dure designmerken waar mensen speciaal voor naar Rome vliegen. Ben jij een echte liefhebber van designtassen en -kleding? Dan moet je dit lijstje winkelstraten zeker noteren, want daar kan elke fashionliefhebber zijn/haar hart ophalen.

Musea en bezienswaardigheden

Ga je langer dan 2-3 dagen naar Rome, en wil je naast de populaire winkelstraten ook andere bezienswaardigheden bekijken? Rome is ontzettend rijk aan musea, en staat niet voor niets bekend om de veelheid aan culturele activiteiten. Bezoek bijvoorbeeld het Vaticaans Museum, het Colosseum en de Sint Pietersbasiliek. Dit zijn stuk voor stuk ontzettend oude bouwwerken die veel indruk maken. Ook de Gladiatorenschool is erg gaaf om te zien. Het is moeilijk voor te stellen dat dit gebouw daadwerkelijk gebruikt werd om gladiatoren op te leiden.

Voordelig Rome bezoeken

Net als veel andere Europese steden hebben ze in Rome verschillende manieren bedacht om toeristen een betaalbare ervaring te bieden. Zo kun je de Rome voordeelpas aanvragen. Deze biedt korting op diverse activiteiten en musea, zodat je geld bespaart elke keer als je iets wilt ondernemen. Ook de Hop on off bus is interessant voor toeristen. Deze wordt vooral gebruikt door mensen die in slechts enkele dagen de hele stad willen zien. De bus stopt namelijk bij alle bezienswaardigheden, en dus hoef je niet uit te zoeken hoe het lokale openbaar vervoer in elkaar steekt. Je stapt gewoon op de bus en wordt afgezet voor de deur van de musea of kerken die je wilt bezoeken.

Of je nu een weekend wilt gaan winkelen in Rome of liever de culturele kant van de stad wilt zien, het is een geweldige ervaring die je niet gauw vergeet. Deze stad heeft ontzettend veel te bieden, en je vliegt er met diverse maatschappijen redelijk goedkoop naartoe, zeker als je op tijd boekt!

Related Stories

Discover

Rolgordijnen uitzoeken voor je huis

Ben je op zoek naar rolgordijnen voor in je woning? Dan is deze blog...

Alles wat je moet weten over gellak kleuren

Veel mensen volgen de laatste trends op het gebied van uiterlijk. Hoewel veel mensen...

Een heerlijke manier om Moederdag te vieren: High Tea

Moederdag is een speciale dag om alle geweldige moeders te eren. Het is een...

Je vermogen omzetten naar fysiek goud

Heb jij een groot vermogen en vertrouw je tegenwoordig niet meer de bank? Dan...

Gaat jouw kind al naar de kinderopvang?

Veel ouders kiezen ervoor om hun kinderen naar bijvoorbeeld kinderdagverblijf den haag te laten...

Hoe veilig is jouw huis?

Ben jij goed op de hoogte van de veiligheid van jouw huis? Dubbelcheck je...

Popular Categories

Comments