From Mieke with Love...

Ben jij al eens wezen winkelen in Rome?

Voor veel mensen klinkt het te gek voor woorden om voor een weekendje winkelen in Rome op en neer te vliegen, maar met de goedkope ticketprijzen van tegenwoordig is dat heel goed mogelijk. Rome is een van de meest populaire steden in Europa om te gaan winkelen, en niet voor niets. In dit blogje zet ik graag de leukste bezienswaardigheden op een rij, zodat je snapt waarom ik zo graag in deze sfeervolle Europese stad kom.

De belangrijkste winkelstraten in Rome

Als je graag een weekend wilt gaan winkelen in Rome is het wel zo fijn om te weten waar je moet zijn. Daarom geef ik je graag een lijstje met de meest belangrijke en populaire winkelstraten: Via Veneto, Via Frattina, Via Margutta, Via Cola di Rienzo, Via Borgognona, Via del Corso en natuurlijk Via Nazionale. Als ik er een gemist heb hoor ik het natuurlijk graag! In deze winkelstraten vind je de bekende ketens, van zowel de goedkope merken als de dure designmerken waar mensen speciaal voor naar Rome vliegen. Ben jij een echte liefhebber van designtassen en -kleding? Dan moet je dit lijstje winkelstraten zeker noteren, want daar kan elke fashionliefhebber zijn/haar hart ophalen.

Musea en bezienswaardigheden

Ga je langer dan 2-3 dagen naar Rome, en wil je naast de populaire winkelstraten ook andere bezienswaardigheden bekijken? Rome is ontzettend rijk aan musea, en staat niet voor niets bekend om de veelheid aan culturele activiteiten. Bezoek bijvoorbeeld het Vaticaans Museum, het Colosseum en de Sint Pietersbasiliek. Dit zijn stuk voor stuk ontzettend oude bouwwerken die veel indruk maken. Ook de Gladiatorenschool is erg gaaf om te zien. Het is moeilijk voor te stellen dat dit gebouw daadwerkelijk gebruikt werd om gladiatoren op te leiden.

Voordelig Rome bezoeken

Net als veel andere Europese steden hebben ze in Rome verschillende manieren bedacht om toeristen een betaalbare ervaring te bieden. Zo kun je de Rome voordeelpas aanvragen. Deze biedt korting op diverse activiteiten en musea, zodat je geld bespaart elke keer als je iets wilt ondernemen. Ook de Hop on off bus is interessant voor toeristen. Deze wordt vooral gebruikt door mensen die in slechts enkele dagen de hele stad willen zien. De bus stopt namelijk bij alle bezienswaardigheden, en dus hoef je niet uit te zoeken hoe het lokale openbaar vervoer in elkaar steekt. Je stapt gewoon op de bus en wordt afgezet voor de deur van de musea of kerken die je wilt bezoeken.

Of je nu een weekend wilt gaan winkelen in Rome of liever de culturele kant van de stad wilt zien, het is een geweldige ervaring die je niet gauw vergeet. Deze stad heeft ontzettend veel te bieden, en je vliegt er met diverse maatschappijen redelijk goedkoop naartoe, zeker als je op tijd boekt!

Related Stories

Discover

Begin met de Basis: Kleur en Stijl Bepalen

Het kiezen van de juiste kleur en stijl voor je meubels is een cruciale...

Hoe kies je een exclusief vloerkleed?

Een vloerkleed van hoge kwaliteit ziet er luxe uit. Sommige interieurontwerpers adviseren zelfs om...

Waarom het slim is om je linkbuilding en SEO...

Ben je verantwoordelijk voor een website en wil je graag meer verkeer en betere...

Het ontstaan van liefde voor chocolade

Als je ooit een heerlijk stukje chocolade hebt geprobeerd, weet je hoe gemakkelijk het...

De complete gids: alles wat je moet weten over...

Als je ooit vloeren hebt geïnstalleerd, ken je waarschijnlijk de uitdagingen die gepaard gaan...

Ontdek de voordelen van methanol als alternatieve brandstof

Er zijn veel alternatieve brandstoffen op de markt, maar Methanol is er een die...

Popular Categories

Comments