From Mieke with Love...

Bespaar nu nog op je zakelijke energie met deze tips

Grote kans dat je er al wel wat over gelezen hebt: de stijgende energieprijzen. Voor consumenten en ondernemers wordt een energiecontract duurder. Wanneer je over je eigen bedrijf beschikt, weet je als geen ander hoe duur zakelijke energie sowieso al kan zijn. Het is vaak zelfs de hoogste rekening naast de huur of hypotheek voor een pand. Daarom is het wel zo fijn om een beetje te kunnen besparen op je zakelijke energierekening. In dit artikel lees je een paar fijne tips waarmee je snel en eenvoudig wat geld overhoudt door te besparen op je zakelijke energie. Lees je mee?

Blijf nooit hangen bij een zakelijke energieleverancier

Wanneer je eenmaal een zakelijk energiecontract hebt, is het heel aantrekkelijk om dat contract aan te houden als je tevreden bent. Toch is dat in financieel opzicht niet echt aan te raden. Dat zit namelijk zo: de energieprijzen veranderen continu. Zakelijke energieleveranciers hebben daarnaast ieder jaar andere aanbiedingen. Als je blijft plakken bij een energiebedrijf zul je nooit profiteren van nieuwe energieprijzen of andere energiedeals. Omdat zakelijke energiebedrijven altijd nieuwe klanten willen scoren, weet je eigenlijk wel zeker dat je ergens anders goedkoper uit kunt zijn. Al is het alleen al door een interessante korting of een leuk welkomstcadeau waarmee je geld kunt besparen. Daarom is dé tip om nooit te veel te betalen voor je zakelijke energie om altijd over te stappen wanneer dat kan. Het maakt niet uit of je grootzakelijke energie of zakelijke energie zzp afneemt – overstappen loont altijd. Blijf dus niet stilzitten, maar onderneem altijd actie.

Gebruik een zakelijke energievergelijker voor nieuw contract

Nu vraag je je misschien af waar je zo snel een ander passend zakelijk energiecontract kunt vinden. Heel simpel: door te beginnen met zakelijk energie vergelijken. Tegenwoordig kun je heel eenvoudig een nieuw energiedeal scoren door gebruik te maken van een zogeheten zakelijke energievergelijker. Dat is een online tool die voor jou op zoek gaat naar meerdere energiecontracten voor je bedrijf. Uit het aanbod wat je te zien krijgt op basis van jouw zoekopdracht maak je uiteindelijk zelf een keuze. Zakelijke energievergelijkers kennen een aantal fijne voordelen. Zo kost het je bijna geen tijd om een nieuw energiecontract te vinden en hoef je zelf niet op zoek te gaan, omdat de tool al het werk doet. Daarnaast krijg je altijd het meest complete aanbod te zien, zodat je niet meer verder hoeft te zoeken. Ook dat scheelt je veel tijd, energie en uiteindelijk geld. Kortom: begin vandaag nog met een zakelijke energievergelijker voor een goede aanbieding.

Begin met het opwekken van eigen gratis stroom

Waar je tot slot aan kunt denken in het kader van geld besparen op je zakelijke energierekening is de overstap maken naar zakelijke zonnepanelen. Steeds meer Nederlanders zien de voordelen in van zonnepanelen. Met het oog op de stijgende energieprijzen is het helemaal niet zo gek om zonnepanelen aan te schaffen. Natuurlijk ben je hier in eerste instantie een aardig geldbedrag aan kwijt, maar die investering heb je er na enkele jaren al uit. Afhankelijk van hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, kun je na acht tot tien jaar gebruik maken van gratis stroom die ook nog eens groen is. Dat is dus extra mooi meegenomen! Gemiddeld gaan zonnepanelen 20 tot 25 jaar mee, dus moet je je voorstellen hoe lang je vervolgens nog profiteert van gratis energie voor je bedrijf. Het is zeker aan te raden om je te verdiepen in zonnepanelen voor je onderneming wanneer je geld wilt besparen en wanneer je een steentje bij wilt dragen aan een beter milieu.

Related Stories

Discover

Wil je de overwaarde huis verzilveren? Dat gaat niet...

Wanneer je je huis hebt gekocht voor een bepaald bedrag en het is in...

3x tips om het maximale uit jouw webshop te...

Iedereen heeft wel eens een webshop bezocht en deze binnen een paar tellen weer...

Pokémon kaarten, wat doe je er mee?

In 1996 zijn de eerste Pokémon kaarten op de markt gebracht. Dit was zeker...

Waarom is het verstandig om je te laten vaccineren...

Wanneer je op vakantie gaat buiten de Europese Unie dan is de kans groot...

Hoe organiseer je een geweldig feestje? 

Als je de aangewezen persoon bent om een feestje voor vrienden te organiseren, dan...

De beste manieren om je huis te verwarmen

Er zijn veel manieren om jouw huis te verwarmen. Wanneer je je huis wilt...

Popular Categories

Comments