Waar moet je op letten bij het uitzoeken van een nieuwe deurmat?

0
669

We willen allemaal ons huis zo schoon mogelijk houden, maar we hebben niet altijd zin om te stofzuigen of te dweilen. Met een goede deurmat kun je ervoor zorgen dat er minder vuil en viezigheid je huis binnendringt, waardoor je minder schoon hoeft te maken. Waarschijnlijk hebben we allemaal al een deurmat voor de deur liggen, maar is dit wel een goede deurmat? De meeste deurmatten uit de winkel zijn namelijk wel goedkoop maar niet gemaakt voor intensief gebruik. Dit betekent dat er bij de meeste deurmatten toch nog veel vuil ontsnapt. Om dit te voorkomen is het slim om te kiezen voor een deurmat van hoge kwaliteit. In dit artikel lees je precies waar je op moet letten bij het uitzoeken van een nieuwe deurmat.

Mat op maat laten maken

De meeste winkels bieden, wat betreft deurmatten, slechts één of twee maten aan. Dit betekent dat de kans groot is dat de deurmat niet precies past bij de maat van jouw voordeur. Het kan dus voorkomen dat de deurmat veel te klein is, waardoor mensen er bijvoorbeeld gemakkelijk omheen kunnen lopen. Dit wil je natuurlijk voorkomen, en daarom is het slim om direct op zoek te gaan naar een rubberen mat op maat. Zo zorg je ervoor dat de deurmat al het vuil van buitenaf kan opvangen. Rubber is overigens ook een zeer goed anti-slip materiaal. Dit betekent dat de deurmat netjes op zijn plek zal blijven liggen, waardoor jij er geen werk meer aan hebt.

Schoonloopmatten

Wanneer je een deurmat gaat kopen is het slim om te weten waar je naar op zoek bent. Er zijn namelijk twee verschillende soorten deurmatten, en wanneer je ze op de verkeerde plek neerlegt kan vuil toch nog je huis binnendringen. Het is daarom zeer belangrijk om het verschil te weten! Als eerste heb je de zogenoemde schoonloopmat. Deze mat is specifiek ontwikkelt voor het opnemen van vuil en viezigheid. De schoonloopmat leg je binnenshuis neer, zodat de schoenen op het laatste moment nog even netjes worden gereinigd. Een schoonloopmat op maat zonder rand is één van de meest populaire keuzes. Deze is namelijk niet alleen gemaakt van de beste materialen, maar heeft ook een eenvoudig design. Dit betekent dat deze schoonloopmat past bij vrijwel ieder interieur.

Droogloopmatten

Naast de schoonloopmat, heb je ook de droogloopmat. Deze mat plaats je altijd buiten voor de deur. Een droogloopmat is namelijk speciaal ontworpen om vocht op te nemen, en is vooral heel handig wanneer het bijvoorbeeld buiten heeft geregend. Wil je liever niet twee verschillende deurmatten bij de voordeur? Geen probleem. Er zijn namelijk ook deurmatten die beide functies combineren.