From Mieke with Love...

Processierups bestrijden goede keuze

Het is regelmatig nodig, hele manschappen zijn er voor op de been om de processierups te bestrijden. Het beestje zorgt voor grote overlast doordat het zijn haartjes afschiet wat heftige reacties teweeg kan brengen bij mens en dier wanneer je er gevoelig voor bent. Ook voor de mensen die er niet zo heel gevoelig voor zijn kan het een jeukende irritatie geven. Als je een processierupsnest of een aantal losse rupsen ziet kan je bellen met de gemeente, zij zullen aansturing geven om het op te laten ruimen. Echter als je haast hebt omdat je bijvoorbeeld een evenement wil organiseren, dan moet je een zelf een bedrijf ervoor inschakelen. Deze kun je gemakkelijk vinden door bijvoorbeeld “processierups bestrijden Breda” in te vullen in het geval je je in de omgeving van Breda bevindt.

Het is erg vervelend als je in aanraking komt met de haartjes. Het kan bij zowel mensen als dieren voor veel overlast zorgen en ook honden kunnen er bijvoorbeeld veel last van hebben. Het is daarom ook het beste advies om niet in de bossen te lopen wanneer dat de processierups actief is. In de bossen wordt hij namelijk niet bestreden. Maar je kunt het dan wel zelf vermijden door er te lopen. Maar niet volledig, want de haartjes bevinden zich in de lucht en dan kunnen ze toch bij je in de tuin komen of als je ergens loopt op je huid zitten of in je ogen. Erg vervelend, maar probeer een omgeving te ontdekken waar geen eikenbomen te vinden zijn (deze zijn er echt wel). 

Kies voor processierups bestrijden Breda

Als jij een nest hebt gevonden dan kun je maar beter snel actie ondernemen en kiezen voor processierups bestrijden Breda. Er kan dan een team specialisten komen die het bekijken en dan het nest bestrijden. Dit wordt in de stad vaak gedaan of als het bijvoorbeeld bij je in de tuin is en je er veel last van hebt. Ook in de omgeving van scholen zullen ze de processierups bestrijden. Er zijn ook plaatsen waar ze er niets mee doen zoals in de bossen. Soms moet je de natuur gewoon zijn gang laten gaan, alleen moet er soms ook in worden gegrepen als het te erg wordt. Daarom kan de gemeente altijd maatregelen nemen als het echt nodig is. Houdt hier dus rekening mee zodat je zeker weet dat je de juiste keuze zult gaan maken.

Related Stories

spot_img

Discover

Verkoop jouw auto makkelijk en snel via OSW

Het kan wel eens voorkomen dat je ervoor gaat kiezen om de auto te...

Voorjaarsvakantie boeken in Nederland

Januari en Februari zijn de maanden waarin de meeste vakanties geboekt worden. Dit kan...

Muizenbestrijding Hoofddorp staat voor je klaar!

Wanneer je last hebt van een muizenplaag dan is het tijd om de specialist...

Grondcontainer huren, tuintegels weggooien

Ik ben een persoonlijke blogger en ik woon in een klein stadje. Ik ben...

Een lening aanvragen kan gewoon online

Het kan voorkomen dat je lekker aan het sparen bent, maar dat er ineens...

Wat is local SEO en waarom is het belangrijk?

Local SEO is eigenlijk lokale online marketing. Je focust jouw zoekmachine optimalisatie lokaal, dit...

Popular Categories

Comments