From Mieke with Love...

Processierups bestrijden goede keuze

Het is regelmatig nodig, hele manschappen zijn er voor op de been om de processierups te bestrijden. Het beestje zorgt voor grote overlast doordat het zijn haartjes afschiet wat heftige reacties teweeg kan brengen bij mens en dier wanneer je er gevoelig voor bent. Ook voor de mensen die er niet zo heel gevoelig voor zijn kan het een jeukende irritatie geven. Als je een processierupsnest of een aantal losse rupsen ziet kan je bellen met de gemeente, zij zullen aansturing geven om het op te laten ruimen. Echter als je haast hebt omdat je bijvoorbeeld een evenement wil organiseren, dan moet je een zelf een bedrijf ervoor inschakelen. Deze kun je gemakkelijk vinden door bijvoorbeeld “processierups bestrijden Breda” in te vullen in het geval je je in de omgeving van Breda bevindt.

Het is erg vervelend als je in aanraking komt met de haartjes. Het kan bij zowel mensen als dieren voor veel overlast zorgen en ook honden kunnen er bijvoorbeeld veel last van hebben. Het is daarom ook het beste advies om niet in de bossen te lopen wanneer dat de processierups actief is. In de bossen wordt hij namelijk niet bestreden. Maar je kunt het dan wel zelf vermijden door er te lopen. Maar niet volledig, want de haartjes bevinden zich in de lucht en dan kunnen ze toch bij je in de tuin komen of als je ergens loopt op je huid zitten of in je ogen. Erg vervelend, maar probeer een omgeving te ontdekken waar geen eikenbomen te vinden zijn (deze zijn er echt wel). 

Kies voor processierups bestrijden Breda

Als jij een nest hebt gevonden dan kun je maar beter snel actie ondernemen en kiezen voor processierups bestrijden Breda. Er kan dan een team specialisten komen die het bekijken en dan het nest bestrijden. Dit wordt in de stad vaak gedaan of als het bijvoorbeeld bij je in de tuin is en je er veel last van hebt. Ook in de omgeving van scholen zullen ze de processierups bestrijden. Er zijn ook plaatsen waar ze er niets mee doen zoals in de bossen. Soms moet je de natuur gewoon zijn gang laten gaan, alleen moet er soms ook in worden gegrepen als het te erg wordt. Daarom kan de gemeente altijd maatregelen nemen als het echt nodig is. Houdt hier dus rekening mee zodat je zeker weet dat je de juiste keuze zult gaan maken.

Related Stories

Discover

Wil je de overwaarde huis verzilveren? Dat gaat niet...

Wanneer je je huis hebt gekocht voor een bepaald bedrag en het is in...

3x tips om het maximale uit jouw webshop te...

Iedereen heeft wel eens een webshop bezocht en deze binnen een paar tellen weer...

Pokémon kaarten, wat doe je er mee?

In 1996 zijn de eerste Pokémon kaarten op de markt gebracht. Dit was zeker...

Waarom is het verstandig om je te laten vaccineren...

Wanneer je op vakantie gaat buiten de Europese Unie dan is de kans groot...

Hoe organiseer je een geweldig feestje? 

Als je de aangewezen persoon bent om een feestje voor vrienden te organiseren, dan...

De beste manieren om je huis te verwarmen

Er zijn veel manieren om jouw huis te verwarmen. Wanneer je je huis wilt...

Popular Categories

Comments