De must haves voor de wijnliefhebber

0
455

Wijn, de één houdt ervan en de ander vindt het afschuwelijk. Zonde, want eigenlijk zou iedereen het verdienen om die heerlijke smaaksensaties in zijn of haar mond te laten balanceren. Maar als je dan eenmaal van wijn houdt, dan wordt het gevaarlijk. Het kan namelijk een echte hobby worden. Wij hopen dat die hobby niet de klauwen uitloopt, maar dit kunnen we niet garanderen. Toch willen we anderzijds die hobby ook enigszins faciliteren, we bieden je in deze blog namelijk de must haves voor elke wijnliefhebber aan. 

Wijnkoelkast

Dit is toch wel een echte essential. Als je helemaal thuis bent in de wijnen, is dit het eerste wat je aanschaft en nodig acht. Een goede wijn drink je niet te koud en niet te warm. Per wijn zijn er verschillende temperaturen en vochtigheden die worden aangehouden, en je kunt natuurlijk niet voor elke wijn een aparte wijnkoelkast aanschaffen. Toch is een wijnkoelkast altijd vele malen beter dan je wijn in de voorraadkast bewaren. Zo is de temperatuur die het meeste gehanteerd wordt in onze woonkamers (22 graden Celsius) veel te warm voor elke wijn. Ook een rode wijn kun je namelijk het beste even koelen. Als je deze een paar graden koelt, naar over 15/16 graden, drink je hem het beste. Dit komt omdat de nadruk dan meer ligt op het fruitige aspect van de wijn en minder op de alcohol. Deze temperatuur bereik je vaak door hem ongeveer 20 minuten in de koelkast te leggen, en hem dan te openen. Een witte wijn mag daarentegen wel wat kouder gedronken worden! 

Decanter

Een decanter? Wat een termen hanteren die wijnkenners toch. Klopt, maar dat maakt een decanter nog steeds niet overbodig. Een decanter is namelijk een soort karaf die de wijn laat luchten. Een heerlijke, goede, rode wijn even laten luchten voordat je hem opdrinkt komt de wijn enorm ten goede. 

Wijnglazen

Een goed setje wijnglazen is een leuk cadeau voor een wijnliefhebber, maar je moet ze zelf ook hebben natuurlijk. Je hebt enorm veel keuze wat betreft soorten wijnglazen, maar je zult toch echt een keuze moeten maken. Vaak heb je voor verschillende soorten wijn aparte glazen, maar dit wordt wel erg bont. Je kunt daarom beter gewoon iets kiezen wat  je mooi vindt! Let op, wijnglazen zijn vaak wel erg fragiel en kunnen daarom snel breken. Enjoy!