Geef met vintage tapijten jouw woning meer sfeer

0
520

Vintage tapijten zijn helemaal hip. En dat is natuurlijk niet voor niets. Je kunt met vintage tapijten wat zachts aanbrengen op de harde vloeren. Harde vloeren als laminaat, PVC en massief hout zijn al sinds jaar en dag niet meer weg te denken uit onze woningen, maar ze kunnen er wel voor zorgen dat de sfeer wat koud aanvoelt. Door een mooie kelim of een tapijt neer te leggen zorg je ervoor dat de sfeer, zonder al te veel moeite direct een stuk warmer wordt. Natuurlijk past niet ieder kleed in ieder interieur. Maar er is wel altijd een kleed te vinden dat precies voldoet aan jouw wensen.

Combineer verschillende vintage tapijten met elkaar

Vintage tapijten kunnen nogal fel van kleur zijn. En als je dan kiest voor één groot tapijt, kan dat een flink stempel drukken op je interieur. Wil je niet dat één kleur alles overheerst? Dan is het een idee om verschillende vintage tapijten met elkaar te combineren. Je legt ze dan deels over elkaar heen en zorgt er zo voor dat ze allemaal dezelfde aandacht opeisen. Dit maakt het ook gemakkelijker om een goede kleur voor op je muur te kiezen. Je kiest gewoon een (afgeleide van) een kleur uit een van de vintage tapijten.

Tapijten kunnen nogal ouderwets ogen

Oude mensen waren nog trots op hun interieur. Zij kochten bij hun trouwen een interieur van donker eiken en deden daar de rest van hun leven mee. Het gevolg was dat de interieurs van toen nogal donker en somber konden ogen. Een tapijt was vaak de enige andere kleur die werd aangebracht. Maar zo werkt het tegenwoordig niet meer.  We zijn steeds minder gehecht aan de meubels die we kopen en we hebben, eigenlijk, iedere paar jaar wel zin in iets nieuws. Door af en toe te wisselen van tapijt kun je al veel variatie aanbrengen.

Kies een tapijt voor ieder deel van je huiskamer

Door goed gebruik te maken van vintage tapijten kun je, zonder muren te hoeven plaatsen, je huiskamer beter indelen. Zo leg je zo'n mooi tapijt onder je zithoek én een onder je eethoek. Heb je nog een hoekje over waar je een fijne stoel hebt staan? Leg daar ook gerust een tapijt neer. Het lijkt dan misschien wat druk te worden, maar je zult het zien. Het past allemaal mooi bij elkaar en je zorgt voor een betere indeling van je huis. Ook is het een fijne plek voor de kinderen om op te kunnen spelen.