Heb je last van je tanden?

0
239

Als je last hebt van je tanden, dan is dat natuurlijk erg vervelend. Elke keer dat je je gebit beweegt of wat eet, doet het erg veel pijn. Dat je last hebt van je tanden kan verschillende oorzaken hebben. Welke oorzaken dit zijn en hoe je er vanaf kan komen, vind je in dit handige artikel. 

Pijnlijke verstandkiezen 

Wanneer je nog jong bent, dan is het mogelijk dat je al je verstandkiezen hebt. Er kan een dag aanbreken dat de verstandkiezen enorm veel pijn doen. Dat heeft te maken met dat er te veel druk staat op de verstandkiezen en dat deze verwijderd moeten worden. Het verwijderen is zeker niet altijd nodig, maar wordt vrijwel altijd aangeraden. Dat komt doordat de meeste mensen hun verstandkiezen in de loop van hun leven verliezen. Het verwijderen van verstandkiezen kun je nooit zelf doen, want het is een ingreep die alleen een tandarts Den Haag kan uitvoeren. 

Pijn bij het kauwen 

Pijn hebben bij het eten is het vervelendste wat er is. Je moet namelijk meerdere keren per dag wat eten en je wordt dan elke keer eraan geconfronteerd met de vreselijke kiespijn. Mocht dit het geval zijn, dan is het altijd aan te raden om een afspraak te maken bij een tandarts Den Haag. De oorzaak van het ervaren van pijn bij het kauwen kan verschillende oorzaken hebben. Hierbij kun je denken aan het hebben van gaatjes, maar ontstoken tandvlees of een zenuwaandoening kan ook de reden zijn. 

Het verzorgen van je gebit is belangrijk

Pijnlijke tanden kun je in veel gevallen voorkomen door je gebit meerdere keren per dag te poetsen. Het is aan te raden om dit in de ochtend en in de avond te doen. Het verzorgen van je gebit is erg belangrijk, want je gebit gaat langer mee en je zult minder snel last krijgen van verschillende soorten pijn. Weet je niet hoe je jouw gebit het beste kan verzorgen? Dan hoef je je hier zeker niet voor te schamen en kun je het beste een afspraak maken bij de tandarts. De tandarts kan je vertellen welke tandenborstels het beste zijn, maar ook hoe je je tanden het beste kan poetsen. Daarnaast is het ook mogelijk dat de tandarts een beugel laat plaatsen, maar dat komt vrijwel alleen maar bij jongere kinderen voor. Toch is het handig om hier rekening mee te houden, want het plaatsen van een beugel is niet bepaald goedkoop.