Het verschil tussen koelcellen en vriescellen: wat je moet weten

0
239

Wanneer we het hebben over opslag in een koel- of vriescel, is het belangrijk om het verschil tussen de twee te begrijpen. Ze zijn niet hetzelfde, en hebben beide verschillende voordelen. In deze blog zullen we het verschil tussen koelcellen en vriescellen bespreken, en wat je moet weten over beide soorten opslag.

Wat is een koelcel?

Een koelcel is een droge, koele ruimte die gebruikt wordt om voedsel en andere perishable items te bewaren. Koelcellen zijn ontworpen om een constante temperatuur en luchtvochtigheid te handhaven, wat helpt voorkomen dat voedsel bederft. Koelcellen worden ook gebruikt om wijn en andere dranken te bewaren. De temperatuur in een koelcel is meestal onder de 60°F (15°C). Een koelcel is verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. Sommige zijn klein genoeg om in een keukenkastje te passen, terwijl andere groot genoeg zijn om een hele ruimte in een huis te vullen. Je ziet tegenwoordig dat deze koelcellen gebruikt worden in grote restaurants. Restaurants maken namelijk gebruik van een koelcel om hun producten goed vers te houden voor de verkoop.

Wat is een vriescel?

Een vriescel is een droge, koude ruimte die gebruikt wordt om voedsel te bewaren. Vriescellen worden onder 0°F (-18°C) gehouden, wat helpt voorkomen dat voedsel bederft. Vriescellen worden gebruikt om voedsel op te slaan dat niet kan worden bewaard in een gewone koelkast, zoals gekookte maaltijden, vlees, vis en kaas. Zo kunnen de producten voor een langere tijd houdbaar blijven, ten opzichte van een normale koelkast.

Wat is het grootste verschil tussen een koel- en vriescel?

Het grootste verschil tussen een koel- en vriescel, is de temperatuur waarin ze worden gehouden. Koelcellen worden onder de 60°F (15°C) gehouden, en vriescellen worden onder 0°F (-18°C) gehouden. Dit betekent dat vriescellen een kouder klimaat hebben dan koelcellen. Daarom is het belangrijk om te weten in welke temperatuur jouw producten moeten worden bewaard, voordat je ze in een koel- of vriescel plaatst.

Koelcellen-Vriescellen.nl is een specialist op het gebied van leveren van op maat gemaakte koel- en vriescellen. Zij leveren koel- en vriescellen die perfect passen in de ruimte die jij beschikbaar hebt gesteld. Ik ben zelf ook een tevreden klant en raad het iedereen zeker aan.