Het geheim van goed interior design

0
405

 

Ik zie het al; jij wil je huis een oppepper geven. Misschien zelfs alleen je woonkamer, of je slaapkamer, of dat ene stukje badkamer met die lelijke tegels uit de jaren ’60. Wat het ook is, je wil iets veranderen en je huis zal eraan moeten geloven. Voordat je alles in de sloop gooit en een nieuwe binnenhuisarchitect inhuurt is het wél slim om eerst nog even na te gaan of je niet gewoon wat goede kunst mist, aan je muur. Ooit gehoord van glasschilderijen? Glasschilderij bloemen dan zeker ook niet, hé?

De algehele sfeer 

Kunst aan je muur doet heel veel. Maar, nog veel breder getrokken dan dat; een goede inrichting met de juiste accessoires en decoraties doet heel veel. Dat verandert de meest simpele, saaie kamer in een paradijs voor het oog, én een plekje waar jij kan ontspannen. Bedenk dus eens wat je nu écht wil met die kamers die je nu vooral alleen maar wil veranderen. Wil je dat je woonkamer een plek van echte ontspanning is, of dat die juist het makkelijkst en het best te gebruiken is als plek voor feestjes en samenkomsten? Wil je een hele steriele keuken, of mis je juist gezelligheid en krijg je daarom de neiging je gehele kookeiland te demonteren? Wat je ook mist, waarschijnlijk is het op te lossen met goede decoratie. Het kan al beginnen bij iets als verlichting, slim (nep)bloemenwerk of… kunst aan de muur!

Al die opties 

Een goed glasschilderij heeft nog nooit een kamer verziekt, dat zei mijn oma altijd. Een glasschilderij wordt natuurlijk eigenlijk al beschreven door de naam; het is een schilderij, gemaakt op glas. Er zijn echter nóg een aantal dingen speciaal aan, behalve dat het dus een schilderij is dat gemaakt is óp glas (wauw!). Er is ontzettend veel variatie, zowel in onderwerp als maat. Je kan dus eigenlijk zo’n beetje alles wat je in je woonkamer zou willen, op glas laten maken. Het mooie aan glasschilderijen is ook dat ze erg compact zijn—het zijn vaak flinterdunne platen zonder lijst, die naadloos aansluiten op je muur en je interieur. Wat je dus ook ophangt, het is bijna gegarandeerd dat het in de algehele stijl en vibe van je plek gaat passen. 

 

Lang verhaal kort, voordat je je hele woonkamer of keuken de deur uit doet en alles opnieuw inkoopt, overweeg eens of er niet gewoon wat mist in je decoratie. Hang een moooi (glas)schilderij aan de muur, vervang je oude kussens door wat nieuwe kleuren en zorg goed voor je plantjes. Dat kan jij!