Hoe veilig is jouw huis?

0
574

Ben jij goed op de hoogte van de veiligheid van jouw huis? Dubbelcheck je voordat je de deur uitgaat of je het gasfornuis en je stijltang echt uit hebt gezet en controleer je of alle ramen goed zijn gesloten? Hoewel we de risico’s weten gaan veel mensen nog niet voorzichtig genoeg om met hun woning. Terwijl de bewoners vakantie aan het vieren zijn op een zonnig eiland dringen ongenodigde gasten het huis binnen en nemen waardevolle spullen mee. Dat is natuurlijk een situatie waar niemand op zit te wachten en kan in veel gevallen zelfs voorkomen worden. Waar je je het best aan kunt houden als er niemand thuis is lees je in dit artikel.

 

Veilig achterlaten

Laat je voor een tijdje je huis achter omdat je bijvoorbeeld op vakantie gaat? Zorg dan dat je inbrekers de eerste verdieping niet kunnen bereiken via je aanbouw, schutting of vuilnisbakken. Let daarnaast op kleine raampjes, bijvoorbeeld bij de keuken. Vaak vergeet je deze raampjes, maar een inbreker kan hier makkelijk doorheen. Ook kun je lampen met bewegingsdetectie of timers plaatsen. Deze schrikken inbrekers af doordat de lamp plotseling aan gaat. Door je huis niet volledig opgeruimd achter te laten, lijkt het alsof er iemand thuis is. Maak bijvoorbeeld je bed niet op, laat een glas staan op tafel en schuif stoelen niet aan. Daarnaast kun je je buren vragen om de brievenbus leeg te maken. Het is ook niet verstandig om waardevolle voorwerpen of documenten of grote hoeveelheden geld in huis te bewaren als je er niet bent. Laat je deze toch thuis, zorg er dan voor dat ze veilig verborgen zitten in een kluis die uit het zicht is.

 

Alarmsysteem

Het kan handig zijn om je huis te beveiligen met een alarmsysteem woning van Verisure. Een alarmsysteem is maatwerk, per woning is vaak een unieke aanpak vereist hoe het alarmsysteem geïnstalleerd dient te worden. Een draadloos systeem laten aanleggen is minder duur dan een systeem met bedrading, daarnaast kun je een draadloos alarmsysteem installeren op een plek naar keuze. Een alarmsysteem in huis helpt om inbraken te voorkomen en te detecteren. Anders dan een alarmsysteem kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een camera te plaatsen. Hiermee kun je alle verdachte activiteiten rondom je huis opnemen. Niet alleen schrikt dit inbrekers af, ook heb je direct bewijsmateriaal voor wanneer het toch fout gaat. Tegenwoordig kun je je telefoon verbinden met de camera en kun je live meekijken. Altijd prettig om de situatie even te checken als je zelf niet thuis bent. Zorg natuurlijk ook voor goede sloten en plaats een plaatje over je brievenbus of slot heen.