From Mieke with Love...

Is financial lease iets voor jou?

Als je een nette auto wilt rijden, is het geen slecht idee om voor financial lease te kiezen. Als je voor deze leasevorm kiest, koop je eigenlijk een auto op afbetaling. De auto vormt in dit geval ook het onderpand van het leasecontract. Sluit je een financial lease contract af, dan ben je zelf de economische eigenaar van de auto. Je zal de auto daarom ook zelf moeten verzekeren, net als dat je zelf de belasting betaalt en het onderhoud aan de auto moet verzorgen. Is het contract afgelopen, dan is de auto helemaal van jou. Financial lease heeft als voordeel dat je een auto niet in één keer hoeft af te betalen. Vooral voor beginnende ondernemers kan financial lease interessant zijn.

Hoeveel betaal je aan bijtelling?

Als je een auto zakelijk rijdt, is het belangrijk om ook rekening te houden met de bijtelling. Hoeveel je aan bijtelling betaalt is afhankelijk van de nieuwwaarde van de auto. Voor de ene ondernemer maakt de bijtelling nauwelijks verschil, terwijl het voor een andere ondernemer een reden is om toch geen auto te leasen. Ben je benieuwd naar wat voor impact de bijtelling op je financiën zal hebben? Dan is het een goed idee om dit eens met je boekhouder te bespreken. Er zijn ook tools waarmee je dit kunt berekenen.

Waar kun je een auto leasen?

Wil je een financial lease contract, dan zijn er verschillende leasemaatschappijen. Een handig platform om een voordelige leaseauto te vinden is lease.auto. Op dit platform kun je behalve voor financial lease ook voor operational lease kiezen. Wanneer je voor operational lease kiest, ben je niet de economische eigenaar van de auto. Na afloop van het contract is de auto dus niet van jou, maar je bent op deze manier ook niet verantwoordelijk voor onderhoudskosten, de verzekering en de wegenbelasting.

Tweedehands of nieuw?

Wie voor financial lease kiest, krijgt meestal een tweedehands auto. Soms is het echter ook mogelijk om een nieuwe auto te leasen met deze leasevorm. Het is daarom aan te raden om eens na te gaan of er een auto tussenzit die goed bij jou past. Bovendien is het belangrijk dat je ook een auto kiest waarmee je goed voor de dag komt. Als je een auto wilt leasen, is het ook aan te raden om te bepalen hoelang je bezig wilt zijn met het afbetalen van de auto. Hoe langer het contract loopt, hoe lager het bedrag per maand zal uitvallen. Andersom geldt dat je de auto wel eerder hebt afbetaald als je voor een korter contract kiest.

Related Stories

spot_img

Discover

Verkoop jouw auto makkelijk en snel via OSW

Het kan wel eens voorkomen dat je ervoor gaat kiezen om de auto te...

Voorjaarsvakantie boeken in Nederland

Januari en Februari zijn de maanden waarin de meeste vakanties geboekt worden. Dit kan...

Muizenbestrijding Hoofddorp staat voor je klaar!

Wanneer je last hebt van een muizenplaag dan is het tijd om de specialist...

Grondcontainer huren, tuintegels weggooien

Ik ben een persoonlijke blogger en ik woon in een klein stadje. Ik ben...

Een lening aanvragen kan gewoon online

Het kan voorkomen dat je lekker aan het sparen bent, maar dat er ineens...

Wat is local SEO en waarom is het belangrijk?

Local SEO is eigenlijk lokale online marketing. Je focust jouw zoekmachine optimalisatie lokaal, dit...

Popular Categories

Comments