From Mieke with Love...

Is financial lease iets voor jou?

Als je een nette auto wilt rijden, is het geen slecht idee om voor financial lease te kiezen. Als je voor deze leasevorm kiest, koop je eigenlijk een auto op afbetaling. De auto vormt in dit geval ook het onderpand van het leasecontract. Sluit je een financial lease contract af, dan ben je zelf de economische eigenaar van de auto. Je zal de auto daarom ook zelf moeten verzekeren, net als dat je zelf de belasting betaalt en het onderhoud aan de auto moet verzorgen. Is het contract afgelopen, dan is de auto helemaal van jou. Financial lease heeft als voordeel dat je een auto niet in één keer hoeft af te betalen. Vooral voor beginnende ondernemers kan financial lease interessant zijn.

Hoeveel betaal je aan bijtelling?

Als je een auto zakelijk rijdt, is het belangrijk om ook rekening te houden met de bijtelling. Hoeveel je aan bijtelling betaalt is afhankelijk van de nieuwwaarde van de auto. Voor de ene ondernemer maakt de bijtelling nauwelijks verschil, terwijl het voor een andere ondernemer een reden is om toch geen auto te leasen. Ben je benieuwd naar wat voor impact de bijtelling op je financiën zal hebben? Dan is het een goed idee om dit eens met je boekhouder te bespreken. Er zijn ook tools waarmee je dit kunt berekenen.

Waar kun je een auto leasen?

Wil je een financial lease contract, dan zijn er verschillende leasemaatschappijen. Een handig platform om een voordelige leaseauto te vinden is lease.auto. Op dit platform kun je behalve voor financial lease ook voor operational lease kiezen. Wanneer je voor operational lease kiest, ben je niet de economische eigenaar van de auto. Na afloop van het contract is de auto dus niet van jou, maar je bent op deze manier ook niet verantwoordelijk voor onderhoudskosten, de verzekering en de wegenbelasting.

Tweedehands of nieuw?

Wie voor financial lease kiest, krijgt meestal een tweedehands auto. Soms is het echter ook mogelijk om een nieuwe auto te leasen met deze leasevorm. Het is daarom aan te raden om eens na te gaan of er een auto tussenzit die goed bij jou past. Bovendien is het belangrijk dat je ook een auto kiest waarmee je goed voor de dag komt. Als je een auto wilt leasen, is het ook aan te raden om te bepalen hoelang je bezig wilt zijn met het afbetalen van de auto. Hoe langer het contract loopt, hoe lager het bedrag per maand zal uitvallen. Andersom geldt dat je de auto wel eerder hebt afbetaald als je voor een korter contract kiest.

Related Stories

Discover

Waar moet je rekening mee houden als je een...

Er zijn jaarlijks duizenden mensen die een opleiding gaan volgen om uiteindelijk een instructeur...

Waarom kiezen voor kartonnen dozen?

Kartonnen dozen zijn een populaire keuze voor bedrijven vanwege hun duurzaamheid, lichtgewicht en toch...

Waar let je op tijdens het kiezen van een...

De afgelopen jaren is de populariteit van refurbished laptops flink toegenomen. Maar wat is...

Eenvoudig je administratie beheren met een top boekhoudprogramma

De voordelen van een goed boekhoudprogramma Er zijn tal van voordelen verbonden aan het gebruik...

Beste wandelschoenen bestellen: comfortabel wandelen en stijlvolle schoenen tegelijk!

Beste wandelschoenen bestellen: comfortabel wandelen en stijlvolle schoenen tegelijk! Beste wandelschoenen bestellen? Kijk niet verder!...

Landen binnen de eu

De Europese Unie: alles wat je als ouders moet weten Als ouder is het moeilijk...

Popular Categories

Comments