Voor wie zijn twijfelaar bedden geschikt?

0
603

Wil je een groter bed dan een eenpersoonsbed, maar heb je niet genoeg ruimte voor een tweepersoonsbed, of slaap je graag lekker ruim? Dan is een twijfelaar de ideale keuze. Wat is een twijfelaar en wanneer koop je dit type bed? We vertellen je er graag meer over zodat je makkelijk een keuze kunt maken. 

Wat is een twijfelaar?

De naam van het bed zegt het al. Het is een bed dat twijfelt tussen een eenpersoons- en een tweepersoonsbed. Dit bed zit er precies tussenin. Het bed is fijn voor twee personen die een kleine slaapkamer hebben. Of je ligt er in je eentje in, want dan heb je nog meer de ruimte. Twijfelaar bedden zijn 120 of 140 cm breed. Tweepersoonsbedden zijn minstens 160 cm breed en een standaard eenpersoonsbed is 90 cm breed. 

Voor wie zijn twijfelaar bedden geschikt?

Twijfelaar bedden zijn voor meerdere mensen geschikt. Wie kopen meestal deze type bedden? 

  • Mensen met een kleine slaapkamer: woon je niet zo groot en wil je toch met zijn tweeën kunnen slapen? Daar past een twijfelaar van 140 perfect bij. Je hebt dan de ruimte om te bewegen en om eventueel kastjes neer te zetten.
  • Opgroeiende kinderen: het is nog geen tweepersoonsbed, maar het hikt ertegenaan. Het is de volgende stap voordat kinderen het huis uit gaan. Bovendien is een groot bed lekkerder nu ze echt in de lengte zijn gegroeid. Dan kunnen ze die lange benen en armen nog beter kwijt in bed.
  • Studenten: heb je weleens gezien hoe klei studentenkamers zijn? Daar past een bed van 160 of 180 cm breed onmogelijk in. De twijfelaar is dan de perfecte oplossing. Zo kun je lekker ruim slapen en je hebt ruimte voor een logee.
  • Extra bed voor de logeerkamer: heb je een kleinere logeerkamer, maar wil je toch ruimte hebben voor als het bevriende stel een nacht blijft slapen? Ook hierin voorziet de twijfelaar weer in de behoefte. De 140 cm oplossing past ook hier het beste bij.
  • Kleine kinderen: voor kleine kinderen is de twijfelaar nog steeds reusachtig. Het is ideaal voor tiener- en kinderkamers. Je hoeft geen extra bed aan te schaffen voor een logeerpartijtje. Kinderen passen met gemak met zijn tweeën in een twijfelaar. 

Voordelen van een twijfelaar

Een twijfelaar past in meerdere kamers en is voor meerdere mensen geschikt. Twijfelaar bedden:

  • is ruimer dan een eenpersoonsbed en ideaal voor kleine slaapkamers;
  • neemt minder ruimte in op de slaapkamer dan wanneer je kiest voor een tweepersoonsbed;
  • is ideaal voor een studentenkamer, logeerkamer en kinderkamer;
  • is goedkoper dan een tweepersoonsbed.

Na deze blog ben jij vast niet meer de twijfelaar om dit bed te kopen. Koop vandaag nog je favoriete bed van 120 of 140 cm breed.