Steeds meer ouderen op een damesfiets

0
631

Ben je op zoek naar een nieuwe fiets? En ben je op zoek naar een fiets die goed bij je past? Bij je lengte, je gewicht of juist bij je leeftijd? Veel fietsen worden afgesteld op maat in de winkel als je gaat kijken. Echter is het niet zo dat er vaak wordt gekeken naar leeftijd, maar naar geslacht met het kopen van een fiets. Althans dat was vroeger.

Tegenwoordig worden steeds meer damesfietsen aan zowel ouderen en mannen verkocht. Dit komt doordat een damesfiets veel voordelen met zich meebrengt. Ben je benieuwd naar de voordelen voor een damesfiets? Lees dan verder.

Niet zulke flexibele lange benen meer

Ben je niet zo iemand die zijn of haar benen hoog kunt gooien over een fiets? Met een damesfiets hoeft dit ook helemaal niet. Een damesfiets heeft namelijk een lage opstap. Zo hoef je niet je been over het zadel heen te gooien om op de fiets te kunnen opstappen. Voor ouderen is de lage opstap zeker een voordeel. Ouderen zijn namelijk niet altijd zo mobiel, waardoor ze niet gemakkelijk op een fiets kunnen opstappen. Op een damesfiets wordt dit voor hun wel gemakkelijker. Zo hebben ze geen trappetje nodig om op de fiets te komen. Daarnaast is niet alleen de opstap van een damesfiets gemakkelijker, maar ook de afstap van de damesfiets is eenvoudiger. Je kunt bij een damesfiets veel sneller bij de grond en hoeft niet hele lange benen te hebben om de grond te bereiken.

Lekker conditie, geen sportschool

Wanneer je een damesfiets gaat aanschaffen, zal je daar ook vaker van gebruik maken. Je kunt op de fiets naar je werk, naar je familie, naar de winkel, etc. Je zal wanneer je de damesfiets hebt steeds vaker de auto laten staan. Dit is goed voor je lichamelijke conditie. In de tijd dat je normaal gesproken met de auto gaat, ben je nu op de fiets bezig aan je conditie. Je hoeft dus ‘s avonds ook niet meer naar de sportschool want je conditietraining heb je gedurende dag al gedaan. Je kunt lekker ’s avonds genieten. Zo bespaar je met de damesfiets tijd en geld. Je bent namelijk geen tijd meer kwijt aan de sportschool, maar ook geen geld voor je sportabbonement.

Wanneer je je conditie toch nog wat meer op peil wilt houden en wel nog naar de sportschool gaat, kan je de damesfiets ook zien als warming-up en cooling down. De fiets zal je dus een hoop kosten besparen.