From Mieke with Love...

Voorjaarsvakantie boeken in Nederland

Januari en Februari zijn de maanden waarin de meeste vakanties geboekt worden. Dit kan voor een wintersportvakantie zijn, maar ook voor de meivakantie of zelfs al de zomervakantie. Januari is meestal een wat sombere maand waar weinig leuke dingen in gebeuren en daarom kan het boeken van een vakantie voor een lichtpuntje zorgen. Hierdoor heb je ook weer wat leuks om naar uit te kijken. En wist je dat er tijdens de voorjaarsvakantie steeds meer mensen in ons eigen mooie land vakantie vieren? Nederland heeft namelijk meer te bieden dan je misschien denkt. Ga jij voor een camping nederland aan zee of toch voor een camping in Friesland?  

Waarom Friesland?

Om te beginnen wat bijzondere feitjes over Friesland. Wist je namelijk al dat ze in Friesland de beste luchtkwaliteit hebben? Dit doet blijken uit een onderzoek van Milieudefensie. De organisatie heeft bekeken hoeveel vervuiling er in de lucht zit en dit is vervolgens vergeleken met het meeroken van sigaretten. In de provincie Friesland komt dat neer op het meeroken van 3,6 sigaretten per persoon en dat is bijzonder weinig vergeleken met andere provincies in Nederland. Leeuwarden is de hoofdstad van de provincie Friesland. Leeuwarden is een van de Friese elf steden en de grootste stad in Friesland met ongeveer 90.000 inwoners. De Oldehove staat in de binnenstad van Leeuwarden. De Oldehove is een kerk die een beetje scheef gebouwd is, een beetje het idee alsof je in Rome bent bij de toren van Pisa…
Accommodaties en activiteiten in Friesland

Friesland kent velen mooie campings waar je tijdens je vakantie in kan verblijven. campings in friesland kan je verblijven in een ouderwetse tent, een mooie stacaravan, een huisje of zelfs een glamping tent! En welke steden kunnen nou echt niet ontbreken aan je bezoekje in Friesland? Als eerst Dokkum! Het gezellige Dokkum is een sfeervolle stad voor een leuk dagje uit. Je vindt er een leuke mengeling van winkels, restaurants, terrassen en bezienswaardigheden. Zo kom je hier de veelbesproken IJsfontein tegen die onderdeel is van het 11Fountains project waarbij kunstenaars voor 11 Friese steden een fontein gemaakt hebben. Ook voor geschiedenis moet je in Dokkum zijn. Bonifatius zou in 754 in de buurt van Dokkum vermoord zijn, waardoor het stadje internationale bekendheid heeft. Onder meer in de Bonifatiuskapel zie je een verwijzing naar deze gebeurtenis. Iets wat niet mag ontbreken tijdens een bezoekje aan Friesland is wadlopen! Je kunt niet het noorden van Nederland bezoeken en het wadlopen overslaan. Je kunt op die manier vanaf het vasteland naar een van de eilanden lopen. Ontdek de natuur vanuit een nieuw perspectief en wandel onder begeleiding over het Friese waddengebied.

Related Stories

Discover

Wil je de overwaarde huis verzilveren? Dat gaat niet...

Wanneer je je huis hebt gekocht voor een bepaald bedrag en het is in...

3x tips om het maximale uit jouw webshop te...

Iedereen heeft wel eens een webshop bezocht en deze binnen een paar tellen weer...

Pokémon kaarten, wat doe je er mee?

In 1996 zijn de eerste Pokémon kaarten op de markt gebracht. Dit was zeker...

Waarom is het verstandig om je te laten vaccineren...

Wanneer je op vakantie gaat buiten de Europese Unie dan is de kans groot...

Hoe organiseer je een geweldig feestje? 

Als je de aangewezen persoon bent om een feestje voor vrienden te organiseren, dan...

De beste manieren om je huis te verwarmen

Er zijn veel manieren om jouw huis te verwarmen. Wanneer je je huis wilt...

Popular Categories

Comments