Waar moet je rekening mee houden als je een rijopleiding wilt gaan volgen?

0
235

Er zijn jaarlijks duizenden mensen die een opleiding gaan volgen om uiteindelijk een instructeur te worden. Dat zijn natuurlijk erg veel mensen, maar het zijn er nog steeds te weinig aangezien er een groot tekort is aan rijscholen in Nederland. Als je ook een instructeur wilt worden, dan is dat zeker een verstandige keuze. Het is niet alleen een zeer leuke baan, maar ook ben je hard nodig in Nederland. Echter zijn er wel enkele zaken waar je rekening mee moet houden. Wil je weten waar je allemaal rekening mee moet houden als je een instructeur wilt worden? Lees dan vooral even verder, want in dit handige artikel kom je er snel meer over te weten. 

 

Je hebt zelf wel een rijbewijs nodig

Het komt wel eens voor dat er personen zijn die graag een instructeur willen worden maar zelf niet over de nodige rijbewijzen beschikken. Dit klinkt erg vreemd, maar het is toch echt zo. Wanneer je een instructeur wilt worden, is het dus belangrijk dat je zelf over de nodige rijbewijzen beschikt. Het zou ook een beetje vreemd zijn als een persoon les krijgt van een instructeur die zelf nooit een rijbewijs behaald heeft. Wil je weten welke rijbewijzen je nodig hebt om instructeur te worden? Dan is het verstandig om eens contact op te nemen met Jongepier. Dit is een van de grootste opleiders van Nederland als het om het opleiding van instructeurs gaat. 

 

De opleiding is duur

Een van de grootste nadelen van het worden van een instructeur, is dat het volgen van deze opleiding niet makkelijk is, maar ook dat het ontzettend duur is. Het gaat hier zeker niet om enkele honderden, maar om enkele duizenden euro’s. Deze kosten kun je helaas ook niet meer aftrekken van de jaarlijkse inkomstenbelasting. Erg vervelend, maar je kunt nu wel duizend euro subsidie krijgen van de overheid. Dit doe je door het STAP-budget aan te vragen bij de Nederlandse overheid. Na toekenning van het STAP-budget, kun je beginnen met een stapbudget rijopleiding

 

Een eigen bedrijf oprichten is niet altijd handig

De meeste mensen die zulke opleidingen volgen, willen na het behalen van hun opleiding een eigen bedrijf oprichten. Dat is goed te begrijpen, want je hebt dan meer vrijheid en kan simpelweg ook veel meer verdienen. Echter, het is verstandig om eerst ervaring van het vak op te doen bij een rijschool.