From Mieke with Love...

Wat heb je nodig voor een fijn interieur?

Een interieur creëren dat helemaal naar je wens hebt is makkelijker gezegd dan gedaan. Mensen denken vaak dat dit een eitje is. ‘Ah joh, een interieur flans ik zo bij elkaar. Alles bij de Ikea en we zijn klaar’ is een veelgehoorde uitspraak in Nederlandse huishoudens. Hoewel er met spullen van de Ikea niets mis is, is het wel goed om er niet zo licht over te denken. In tegenstelling zelfs; bereid je maar vast voor. Het is namelijk heel goed om eens goed te kijken naar wat je nu daadwerkelijk nodig hebt voor een fijn interieur. Een losstaand aantal elementen dat samen een geheel vormt. Niet zomaar een geheel, maar een thuis. Dit thuis gaan realiseren zonder interieurstylist? Het is mogelijk. Is het makkelijk? Nee, maar toch gaan we het samen voor elkaar boksen. In deze blog nemen we je aan de hand, stap voor stap, om deze droom tot realiteit te maken.

Gordijnen

Gordijnen? Als eerste? Ja, de gordijnen beginnen we als eerste mee. Waarom dan? Nou, de gordijnen zijn zware sfeermakers in je interieur. Ze zetten de toon voor het geheel en daarom verdienen ze veel aandacht, ook al wordt die welverdiende aandacht niet vaak gegeven. Zonde, maar wij gaan het anders aanpakken. We gaan namelijk beginnen met ervoor zorgen dat je de juiste gordijnen kiest. Kijk eens naar functionaliteit. Wil je verduisterende gordijnen? Wil je gemakkelijke rolgordijnen duo? Je kunt zo even doorgaan, maar de functionaliteit is zeer belangrijk. Daarnaast kijk je naar de prijs en of het wel in je interieur past. Zo krijg je bijvoorbeeld het beste resultaat voor elkaar met duo gordijnen op maat. Deze gordijnen zijn, omdat ze op maat zijn, een betere fit dan welke soort gordijnen ook. Ideaal voor in je interieur! 

Kleur

Na de gordijnen is je volgende stap de kleuren in je interieur. Waar word je blij van? Waar krijg je voldoende productiviteit van? In hoeverre wil je die bepaalde kleuren doorvoeren in je interieur? Dit zijn allemaal dingen die het overwegen waard zijn en daarom is het ook sterk aan te raden om dit te doen.

Stijl

Dan nu de laatste stap; stijl. Kijk naar welke stijl bij je past en zoek hier vervolgens de juiste soorten meubilair bij uit in het door jou al opgezette kleurenplan. Zo ga je gestructureerd en overzichtelijk te werk. Het resultaat? Een fijn interieur voor jou en iedereen die in je huis leeft. 

Related Stories

Discover

Waar moet je rekening mee houden als je een...

Er zijn jaarlijks duizenden mensen die een opleiding gaan volgen om uiteindelijk een instructeur...

Waarom kiezen voor kartonnen dozen?

Kartonnen dozen zijn een populaire keuze voor bedrijven vanwege hun duurzaamheid, lichtgewicht en toch...

Waar let je op tijdens het kiezen van een...

De afgelopen jaren is de populariteit van refurbished laptops flink toegenomen. Maar wat is...

Eenvoudig je administratie beheren met een top boekhoudprogramma

De voordelen van een goed boekhoudprogramma Er zijn tal van voordelen verbonden aan het gebruik...

Beste wandelschoenen bestellen: comfortabel wandelen en stijlvolle schoenen tegelijk!

Beste wandelschoenen bestellen: comfortabel wandelen en stijlvolle schoenen tegelijk! Beste wandelschoenen bestellen? Kijk niet verder!...

Landen binnen de eu

De Europese Unie: alles wat je als ouders moet weten Als ouder is het moeilijk...

Popular Categories

Comments