Houd je tanden fris en schoon met Interprox ragers

0
496

We hoeven aan niemand te vertellen dat tandenpoetsen heel erg belangrijk is en dat je het niet over moet slaan. Veel mensen weten ook dat het goed is om te flossen, maar er zijn veel meer mogelijkheden dan alleen flosdraad. Flosdraad kan goed werken, mits je dit zorgvuldig doet. Als je namelijk uitschiet kan je heel gemakkelijk je tandvlees beschadigen. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Gelukkig is er een goede oplossing: ragers. In deze blog zullen we meer over ragers vertellen en zullen we de voordelen hiervan op een rijtje zetten. Lees dus snel verder als je hier meer over wil weten.

Wat zijn ragers?

Voordat we de voordelen op een rijtje gaan zetten, zullen we eerst kort uitleggen wat ragers precies zijn. Ragers zijn in principe kleine borsteltjes waarmee de tussenruimte tussen je tanden kan schoonmaken. Dit kleine borsteltje zit op een stokje, waardoor het makkelijk is om de ragers vast te houden en te bewegen. Interprox ragers zijn beschikbaar in verschillende maten. Dit komt doordat niet iedereen evenveel ruimte heeft tussen zijn tanden en dit ook nog eens scheelt per tand. Voor tanden die wat verder uit elkaar staan, is het dus mogelijk om een wat grotere rager te gebruiken. Wanneer je tanden dichter op elkaar staan, is het aan te raden om een kleinere maat te gebruiken. Het is namelijk niet de bedoeling dat je de ragers tussen je tanden forceert.

De voordelen van ragers

Interprox ragers gebruik je, net zoals flosdraad, na het poetsen van je tanden. De ragers kunnen op plekken komen waar je tandenborstel misschien net niet bij kan. Ragers zijn gemaakt om tandplak weg te borstelen. Door het borsteltje tussen de tanden te stoppen, halen de haartjes het overtollige tandplak weg. Bovendien zullen ze je tandvlees minder beschadigen en het verminderd zelf bloedend tandvlees. De borsteltjes zijn zacht op je tandvlees en zullen dus niet in je tandvlees snijden, zoals flosdraad wel doet. Daarnaast zijn ragers het enige middel wat tandvleesontsteking tegen kan gaan.

Interprox Ragers gebruiken

Wanneer je op plein.nl ragers in de goede maat hebt gevonden en in de kleur die je mooi vindt, is het tijd om deze te gaan gebruiken. Het is aan te raden de ragers één keer per dag te gebruiken en dus niet na elke poetsbeurt. Je kan er dus voor kiezen om dit in de avond of in de ochtend te doen.