From Mieke with Love...

Wat is de actuele hypotheekrente?

De hypotheekrente is afhankelijk van de rentevaste periode die je voor je hypotheek kiest. Natuurlijk zit hier ook bij banken en hypotheekverstrekkers onderling verschil in. Dit heeft namelijk ook te maken met de kosten die deze bedrijven maken voor bijvoorbeeld hun personeel. Daarnaast kan het voorkomen dat een hypotheekverstrekker bijvoorbeeld een hypotheek van een ander bedrijf aanbiedt. Om ervoor te zorgen dat beide partijen er wat aan verdienen, zal de hypotheekverstrekker het rentepercentage iets verhogen. Daarnaast zijn er ook nog verschillende vormen van hypotheken om het nog ingewikkelder te maken voor de consument.

Hoeveel kan ik lenen?

Hoeveel kan ik lenen?” is een vraag die veel gesteld wordt op het internet. Het antwoord daarop is relatief eenvoudig. De bank of een andere kredietverstrekker kijkt altijd naar openstaande schulden. Je loon is de belangrijkste factor voor of je in aanmerking komt voor een hypotheek en hoeveel je eventueel mag lenen. Het is zeer belangrijk dat je een vast contract hebt, want zo heeft men de zekerheid dat je iedere maand zal kunnen betalen. Op basis van je inkomsten en eventuele openstaande schulden kijkt men dus naar hoeveel je kunt lenen.

Waar moet ik op letten bij de hypotheekrente?

Bij het afsluiten van een hypotheek moet je niet alleen op het percentage hypotheekrente letten. Het is ook belangrijk om rekening te houden met bepaalde andere zaken. Kijk bijvoorbeeld ook naar of je een variabel of vast rentepercentage betaalt. Een lage variabele hypotheekrente kan nog stijgen, waardoor je uiteindelijk alsnog meer rente zal betalen. Vaak kun je ervoor kiezen om de rente voor een aantal jaren vast te zetten. Hoe sneller je af gaat betalen, hoe lager de rente in de meeste gevallen is. Soms weet je echter van tevoren al dat je tientallen jaren nodig hebt om de rente af te betalen. Je kunt dan een tool gebruiken om verschillende hypotheekverstrekkers te vergelijken. Zo kun je eenvoudig controleren waar je het goedkoopst uit zal zijn.

Hoeveel kan ik lenen en wat is verantwoord?

“Hoeveel kan ik lenen?” is een vraag die duizenden Nederlanders zich afvragen. Hoeveel je precies kunt lenen is dus afhankelijk van de factoren die we in dit artikel genoemd hebben. Het is verstandig om goed na te denken over deze factoren. Je kunt een tool gebruiken om te berekenen hoeveel geld je maximaal kunt lenen. Vervolgens kun je zelf beoordelen of dat in jouw geval verantwoord is. Hypotheekverstrekkers controleren zelf ook of geld uitlenen verantwoord is, namelijk door te controleren of je schulden hebt.

Related Stories

Discover

Wil je de overwaarde huis verzilveren? Dat gaat niet...

Wanneer je je huis hebt gekocht voor een bepaald bedrag en het is in...

3x tips om het maximale uit jouw webshop te...

Iedereen heeft wel eens een webshop bezocht en deze binnen een paar tellen weer...

Pokémon kaarten, wat doe je er mee?

In 1996 zijn de eerste Pokémon kaarten op de markt gebracht. Dit was zeker...

Waarom is het verstandig om je te laten vaccineren...

Wanneer je op vakantie gaat buiten de Europese Unie dan is de kans groot...

Hoe organiseer je een geweldig feestje? 

Als je de aangewezen persoon bent om een feestje voor vrienden te organiseren, dan...

De beste manieren om je huis te verwarmen

Er zijn veel manieren om jouw huis te verwarmen. Wanneer je je huis wilt...

Popular Categories

Comments