Wat kun je allemaal doen met noppenfolie?

0
729

Misschien heb je noppenfolie nodig voor een cadeau. Dit is een doorzichtig plastic folie dat op de gewenste maat kan worden gesneden. Het is een populaire keuze voor een allerlei toepassingen, waaronder het verpakken van vakantie artikelen, speelgoed en kleding. Wat kun je nog meer doen met noppenfolie?

Hoe ziet een noppenfolie verpakking er uit?

Een typische noppenfolie verpakking bestaat uit een doorzichtige folie die ongeveer 1/8 inch dik is. Om een gelijkmatig oppervlak te verkrijgen, wordt een foliehoes gesneden die past bij de breedte van de folie. Over de foliehoes wordt vervolgens een steunmateriaal van ongeveer 2 inches breed gelegd. Het dragermateriaal heeft de kleur van het te wikkelen materiaal. De dikte van de drager wordt bepaald door de hoeveelheid vloeistof die erin moet. Bij het sealen van de folie wordt de drager van het materiaal losgetrokken.

Waar wordt noppenfolie voor gebruikt?

Folie wordt onder andere gebruikt voor het verpakken van speelgoed en kleding. Het kan verleidelijk zijn om een stuk van de folie te pakken om de bubbels van dichtbij te bekijken. Deze bubbels zijn in feite kussentjes die jouw producten beschermen. Ze zijn dus noodzakelijk wanneer je bijvoorbeeld een product wilt verzenden. Maak je vooral geen zorgen over de grootte van de belletjes. Als het goed is verdwijnen de belletjes vanzelf. Folie is vaak doorzichtig en daardoor is het lastig om te zien hoe klein de belletjes eigenlijk zijn.

Wanneer komt dit materiaal goed van pas?

Kies altijd voor een goede kwaliteit folie, die vaak in losse vellen verkrijgbaar is. Zorg voor een rechte en gladde achterkant wanneer je de folie gebruikt. Op die manier blijft de kwaliteit behouden en gaat het niet kapot. Dit is belangrijk, aangezien je de folie zo lang mogelijk moet kunnen gebruiken. Het komt bijvoorbeeld goed van pas bij het verzenden van kwetsbare producten. Misschien heb je wel een eigen webshop. In dat geval is het gebruik van noppenfolie zeker aan te raden. Hierdoor weet je zeker dat je qua kwaliteit voor het verzenden van je producten niet in de problemen komt en dat is natuurlijk erg prettig.

Noppenfolie gebruiken voor een verhuizing

Noppenfolie komt ook goed van pas bij kwetsbare materialen. Misschien wil je binnenkort wel gaan verhuizen. Dit verpakkingsmateriaal zorgt mede vanwege de bubbeltjes aan het oppervlakte voor de juiste bescherming. Pak jouw spullen veilig in, stop ze in de doos en je bent er klaar voor om te verhuizen en/of de producten te verzenden naar klanten.