From Mieke with Love...

Afkortzaag kopen? Hier moet je naar kijken

Een afkortzaag heeft een zaagblad met een ronde vorm die door staven van kunststof, hout of sommige metalen kan snijden. De zaag wordt gebruikt om de staven korter te maken of onder een bepaalde hoek verstek te zagen. Het is een machine die door vakmannen wordt gebruikt, maar de doorgewinterde amateur kan er ook zeker mee overweg. Als je er over nadenkt om zelf een afkortzaag aan te schaffen dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Na het lezen van deze blog weet je precies hoe je voor jou de beste zaagtafel kunt uitkiezen.

Het juiste type onderstel

Een afkortzaag kun je op een werkbank neer zetten, maar vaak is het handiger om een onderstel aan te schaffen. Zo kun je de zaag overal gebruiken en ben je niet afhankelijk van een specifieke locatie. Je hebt de onderstellen in verschillende maten. Als je te maken hebt met veel verschillende lengtes in je projecten dan is een lang onderstel het handigst. Zo kun je op een comfortabele manier zagen. Het nadeel van een lang onderstel is dat je er niet mee kunt werken in kleine ruimtes. In dat geval kun je beter kiezen voor een kort onderstel. De luxere varianten hebben de mogelijkheid om een extra stukje aan het onderstel toe te voegen waardoor het mogelijk wordt om seriematig dezelfde formaten af te zagen. Op deze manier hoef je slechts één keer te meten. Je hebt nog meer kleine extra’s voor onderstellen, denk aan wieltjes om de zware zaagtafel makkelijker van a naar b te verplaatsen.

Laser of schaduw?

Om te weten waar de zaag precies terecht komt is een afkortzaag voorzien van een lijn die aftekent waar er gezaagd gaat worden. Je hebt hier twee verschillende soorten van: de schaduwlijn en de laser. De schaduwlijn werkt als volgt, aan de afkortzaag zit een lampje bevestigd die op het zaagblad neerkomt. Hierdoor ontstaat er een schaduwlijn. Deze lijn laat precies zien waar er gezaagd gaat worden. Tegenwoordig heb je ook nog een andere optie, namelijk de laserlijn. De laser laat net als de schaduwlijn precies zien waar de zaag terecht gaat komen. Het is aan de klusser zelf om te bepalen welke vorm hij of zij handig vindt. Tegenwoordig zijn de meeste afkortzagen voorzien van een laserlijn. Bij een schaduwlijn kan het namelijk nog wel eens voorkomen dat je het niet duidelijk ziet, als je bijvoorbeeld buiten staan te zagen en het zonnetje net in de verkeerde hoek schijnt.

Related Stories

Discover

Wil je de overwaarde huis verzilveren? Dat gaat niet...

Wanneer je je huis hebt gekocht voor een bepaald bedrag en het is in...

3x tips om het maximale uit jouw webshop te...

Iedereen heeft wel eens een webshop bezocht en deze binnen een paar tellen weer...

Pokémon kaarten, wat doe je er mee?

In 1996 zijn de eerste Pokémon kaarten op de markt gebracht. Dit was zeker...

Waarom is het verstandig om je te laten vaccineren...

Wanneer je op vakantie gaat buiten de Europese Unie dan is de kans groot...

Hoe organiseer je een geweldig feestje? 

Als je de aangewezen persoon bent om een feestje voor vrienden te organiseren, dan...

De beste manieren om je huis te verwarmen

Er zijn veel manieren om jouw huis te verwarmen. Wanneer je je huis wilt...

Popular Categories

Comments