From Mieke with Love...

Afkortzaag kopen? Hier moet je naar kijken

Een afkortzaag heeft een zaagblad met een ronde vorm die door staven van kunststof, hout of sommige metalen kan snijden. De zaag wordt gebruikt om de staven korter te maken of onder een bepaalde hoek verstek te zagen. Het is een machine die door vakmannen wordt gebruikt, maar de doorgewinterde amateur kan er ook zeker mee overweg. Als je er over nadenkt om zelf een afkortzaag aan te schaffen dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Na het lezen van deze blog weet je precies hoe je voor jou de beste zaagtafel kunt uitkiezen.

Het juiste type onderstel

Een afkortzaag kun je op een werkbank neer zetten, maar vaak is het handiger om een onderstel aan te schaffen. Zo kun je de zaag overal gebruiken en ben je niet afhankelijk van een specifieke locatie. Je hebt de onderstellen in verschillende maten. Als je te maken hebt met veel verschillende lengtes in je projecten dan is een lang onderstel het handigst. Zo kun je op een comfortabele manier zagen. Het nadeel van een lang onderstel is dat je er niet mee kunt werken in kleine ruimtes. In dat geval kun je beter kiezen voor een kort onderstel. De luxere varianten hebben de mogelijkheid om een extra stukje aan het onderstel toe te voegen waardoor het mogelijk wordt om seriematig dezelfde formaten af te zagen. Op deze manier hoef je slechts één keer te meten. Je hebt nog meer kleine extra’s voor onderstellen, denk aan wieltjes om de zware zaagtafel makkelijker van a naar b te verplaatsen.

Laser of schaduw?

Om te weten waar de zaag precies terecht komt is een afkortzaag voorzien van een lijn die aftekent waar er gezaagd gaat worden. Je hebt hier twee verschillende soorten van: de schaduwlijn en de laser. De schaduwlijn werkt als volgt, aan de afkortzaag zit een lampje bevestigd die op het zaagblad neerkomt. Hierdoor ontstaat er een schaduwlijn. Deze lijn laat precies zien waar er gezaagd gaat worden. Tegenwoordig heb je ook nog een andere optie, namelijk de laserlijn. De laser laat net als de schaduwlijn precies zien waar de zaag terecht gaat komen. Het is aan de klusser zelf om te bepalen welke vorm hij of zij handig vindt. Tegenwoordig zijn de meeste afkortzagen voorzien van een laserlijn. Bij een schaduwlijn kan het namelijk nog wel eens voorkomen dat je het niet duidelijk ziet, als je bijvoorbeeld buiten staan te zagen en het zonnetje net in de verkeerde hoek schijnt.

Related Stories

Discover

Rolgordijnen uitzoeken voor je huis

Ben je op zoek naar rolgordijnen voor in je woning? Dan is deze blog...

Alles wat je moet weten over gellak kleuren

Veel mensen volgen de laatste trends op het gebied van uiterlijk. Hoewel veel mensen...

Een heerlijke manier om Moederdag te vieren: High Tea

Moederdag is een speciale dag om alle geweldige moeders te eren. Het is een...

Je vermogen omzetten naar fysiek goud

Heb jij een groot vermogen en vertrouw je tegenwoordig niet meer de bank? Dan...

Gaat jouw kind al naar de kinderopvang?

Veel ouders kiezen ervoor om hun kinderen naar bijvoorbeeld kinderdagverblijf den haag te laten...

Hoe veilig is jouw huis?

Ben jij goed op de hoogte van de veiligheid van jouw huis? Dubbelcheck je...

Popular Categories

Comments