From Mieke with Love...

Een huis van jullie samen

Gefeliciteerd! Je gaat samenwonen met je partner. Een spannende tijd, waarin er veel op je afkomt. Een van de belangrijkste dingen is het inrichten van jullie huis. In deze blog geef ik je tips en inspiratie voor het inrichten van jullie gezamenlijke stekje.

Start met een plan

Voordat je begint met het kopen van meubels en accessoires, is het verstandig om een plan te maken. Wat willen jullie uitstralen met jullie interieur? Welke kleuren en materialen vinden jullie mooi? Welke functies moeten de verschillende ruimtes hebben? Door hierover na te denken en jullie wensen op papier te zetten, voorkom je dat je impulsief aankopen doet die uiteindelijk niet bij jullie passen.

Een duidelijke stijl

Bepaal samen welke stijl jullie willen hanteren in jullie interieur. Er zijn ontelbaar veel stijlen om uit te kiezen. Zorg dat jullie het allebei eens zijn over de gekozen stijl, zodat jullie interieur een coherent geheel wordt. Kijk vervolgens waar het huis daarin contrasteert. Zo kunnen jullie er daardoor voor kiezen om bepaalde elementen in huis aan te passen. Zoals het binnendeur kozijn. Wellicht wil je hiervoor neutrale materialen gebruiken zoals hout. Kies dan voor red grandis voor een chic uiterlijk.

Investeer in het huis

Meubels zijn vaak de grootste aankopen die je doet bij het inrichten van je huis. Investeer daarom in goede meubels die lang meegaan en die passen bij jullie stijl en smaak. Denk hierbij aan een comfortabele bank, een kwalitatief hoogwaardig bed en een eettafel waar jullie samen aan kunnen dineren.

Maak het persoonlijk

Een huis wordt pas echt een thuis als het persoonlijk is. Voeg daarom persoonlijke items toe aan jullie interieur. Denk aan foto's van jullie samen, souvenirs van reizen die jullie samen hebben gemaakt of kunstwerken die jullie mooi vinden. Zo wordt jullie interieur niet alleen mooi, maar ook echt van jullie.

Vergeet niet te decoreren

Accessoires zijn de finishing touch van jullie interieur. Met een paar mooie kussens op de bank, een kleurrijk vloerkleed en een paar mooie planten creëer je al snel een gezellige sfeer. Houd hierbij wel rekening met jullie gekozen stijl en kleuren.

Houd het praktisch

Naast mooi en gezellig moet jullie interieur ook praktisch zijn. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte, bijvoorbeeld door het plaatsen van kasten en planken. Denk ook na over de indeling van jullie ruimtes, zodat alles logisch ingedeeld is en jullie efficiënt gebruik kunnen maken van de beschikbare ruimte. Er zijn nu immers twee mensen in huis in plaats van één. Er moet dus ook genoeg plek zijn voor de spullen van twee.

Related Stories

Discover

Gebruik je creativiteit voor een nieuw interieur

Het creëren van een nieuw interieur is een leuk procues dat je het mogelijk...

Cadeaus voor een diamanten huwelijk

Een diamanten huwelijk is een bijzondere mijlpaal die de ultieme liefde en toewijding viert....

Hikvision deurbel

In de huidige samenleving is veiligheid een topprioriteit geworden, vooral als het gaat om...

Zorg dat je er als bruid fantastisch uit gaat...

Jouw bruiloft is vaak één van de mooiste dagen uit jouw leven. Dit is...

PWA-ontwikkelaars ontrafeld: de toekomst van mobiele apps

De wereld van mobiele apps verandert voortdurend en in een razend tempo. Een van...

De perfecte woonkamer creëren: Tips voor bankstellen en hoekbanken

Het creëren van de perfecte woonkamer is een uitdaging waar velen van ons voor...

Popular Categories

Comments