From Mieke with Love...

Hondenschoenen kunnen veel leed voorkomen

Het lijkt een beetje overdreven om hondenschoenen aan te schaffen voor je hond, maar wist je dat hondenschoenen veel leed kunnen voorkomen? Zo kunnen ze voorkomen dat gemene grasaren zich in het voetbed van je hond nestelen en daar gemene ontstekingen veroorzaken. Ook kunnen hondenschoenen ervoor zorgen dat de kussentjes van de poten van je hond niet verbranden wanneer je je hond moet uitlaten in de extreme hitte. En wat denk je van de schade die strooizout kan aanrichten? Hondenschoenen zijn echt nog niet zo'n slecht idee!

Laat je hond wennen aan hondenschoenen

Het best is het natuurlijk om je hond van puppy af te laten wennen aan speciale schoenen voor honden. Maar als je die kans hebt gemist, dan kun je er alsnog vandaag nog mee beginnen. Je kunt je hond het best heel rustig laten wennen aan die vreemde dingen aan zijn poten. Je zult zien dat je hond in eerste instantie zijn poten erg zal optrekken tijdens het lopen. Begin dus klein maar laat je hond deze schoenen alleen dragen als jullie naar buiten gaan. Je hond zal de schoenen dan associëren met iets leuks. Want buitenspelen, dat is leuk.

Ook als medisch hulpmiddel kunnen deze schoenen handig zijn

Is je hond geopereerd aan een poot en mag hij absoluut niet aan de hechtigen komen? Dan kun je dat arme beest natuurlijk voorzien van een fikse kap, maar je zult al snel merken dat hij daar erg ongelukkig van wordt. Hij past niet meer door de deuropening en hij kan niet goed bij zijn eten. Door een speciale hondenschoen aan te trekken aan die ene geopereeerde poot voorkom je dat je hond eigenhandig alle hechtingen eruit kauwt. Je hond heeft dan wel de bewegingsvrijheid die hij nodig heeft en kan zijn poot net zo zwaar belasten als comfortabel voelt.

Denk ook aan de warmte voor je hond

Je zal het net zien: ben je met je hond naar de trimsalon geweest, gaat het daarna vreselijk regenen of zelfs sneeuwen! Dat kan een gevaar opleveren voor de gezondheid van je hond. Er is immers nu veel minder vacht om hem lekker warm te houden. Het aanschaffen van een speciale jas voor je hond is dan echt een goed idee. Je trekt die jas heel gemakkelijk aan en weer uit. Je kunt de jas ook gebruiken als bescherming na een operatie aan de buik of de rug. Je voorkomt zo dat je hond de hechtingen eruit trekt.

Related Stories

spot_img

Discover

Een loungeset voor alle weersomstandigheden kopen

In de zomer heb je de mogelijkheid om heerlijk tot rust te komen in...

Vul je interieur aan met de handigste en mooiste...

Als je een eigen huis hebt dan weet je hoe belangrijk het is om...

Tips bij het kopen van een nieuw fototoestel

Je wilt professioneel, hoogwaardige kwaliteit foto's maken en hebt inmiddels ontdekt dat dit met...

Een gezonde levensstijl met makkelijke maaltijden om af te...

Wil jij een gezonde levensstijl hanteren en vind je het erg lastig om dit...

Top 4 manieren om uw persoonlijke ontwikkeling in de...

Ik vind het belangrijk dat ieder mens een persoonlijk ontwikkelingsplan heeft. Het is belangrijk...

Moet je een reachstacker kopen? Kijk dan eens bij...

Het zal niet vaak voorkomen dat je een andere reachstacker kopen moet, maar als...

Popular Categories

Comments