Ga je een schuurtje of schutting maken? Douglas hout kopen!

0
716

Wanneer je een mooie nieuwe schutting wilt neerzetten dan kun je maar beter niet besparen op het hout. Je wilt immers dat deze schutting flink wat jaren blijft staan. Douglas hout kopen is dan de beste oplossing. Douglas hout is niet alleen erg sterk, het heeft ook een Europese oorsprong. Dit geeft ook aan dat de jaarringen, vanwege de koude, erg dicht op elkaar zullen zitten. Dit maakt Douglas hout kopen echt de beste optie. Ook voor het plaatsen van een schuurtje kun je Douglas hout kopen. Kies je voor planken die je al potdekselend in elkaar kunt zetten, dan heb je het helemaal goed bekeken!

Wat maakt Douglas hout kopen nu zo’n goede keuze?

Douglas hout kopen is een goede optie omdat het hier gaat om hard hout dat wel heel goed te be- en verwerken is. Zo kun je er gemakkelijk een hoek afzagen of een plank inkorten. Ook heeft je accuschroefboormachine geen moeite met de hardheid van het hout. Daarbij komt nog dat dit hout ook buiten tot wel 15 jaar goed blijft. Je hebt er dus de komende jaren geen omkijken naar. Je kunt online Douglas hout kopen en het bij je thuis of op de werkplaats laten bezorgen.

Ga zelf je Douglas hout halen

Het handige van bestellen bij Pontmeyer is dat je je bestelling zelf kunt afhalen in één van de 48 afhaalcentra. Je kunt online je bestelling plaatsen en afspreken wanneer je deze komt halen. De medewerkers van Pontmeyer zorgen er dan voor dat jouw bestelling voor je klaar staat. Je hoeft zelfs niet in te laden in de regen: je kunt naar binnen rijden met je bus en je aanhanger en zo, onder de overkapping, je hout en je andere materialen inladen. Dat maakt het verwerken van het hout een stuk gemakkelijker. Je hoeft het dan niet eerst te laten drogen voor je het binnen gaat gebruiken.

Moet ik Douglas hout nog bewerken?

Het Douglas hout dat je bij Pontmeyer koopt is dat goed geïmpregneerd, je hoeft er dus verder niets mee te doen. Sterker nog, wanneer je het hout onbehandeld laat, zorg je ervoor dat het op een schitterende manier vergrijst. Wil je de originele oranje/rode kleur behouden? Dan is het een idee om de planken en balken in de beits te zetten. Je zorgt er zo voor dat de zon en de weersomstandigheden het hout met rust laten. Voor de levensduur van het hout is het niet nodig om er iets mee te doen.