Kerst vieren? Zo pak je dat aan!

0
320

Kerst is natuurlijk de perfecte gelegenheid voor een gezellig diner met familie en vrienden. Maar een kerstdiner organiseren, is meer dan alleen een paar lekkere maaltijden bedenken; je moet een ruimte inrichten, organiseren wie er komt, wat je gaat serveren, drankjes en dessert kiezen en ervoor zorgen dat iedereen een leuke avond heeft. Kortom, het organiseren van een kerstdiner kan een enorme uitdaging zijn. Gelukkig hoef je het jezelf echter niet al te moeilijk te maken! Hieronder geven wij je een stapsgewijze handleiding voor het organiseren van een perfect kerstdiner!

Stap 1: Inrichten

Zoek de perfecte locatie uit waar je je gezelschap kunt ontvangen. Kies een kamer waar je voldoende ruimte hebt voor iedereen en waar je lekker kunt zitten. Maak je ruimte gezellig door kaarsen, lampen en versiering te gebruiken die de winterse sfeer benadrukken.

Stap 2: Gasten uitnodigen

Bepaal hoeveel mensen er komen en stel vervolgens een lijst op. Stuur de uitnodigingen op tijd, zodat iedereen voorbereid kan komen, en vermeld ook wat er bij het diner geserveerd wordt.

Stap 3: Maaltijden Kiezen

Het is belangrijk om maaltijden te kiezen die gemakkelijk te bereiden zijn en waarvan je verwacht dat iedereen ervan zal genieten. Kies een voorgerecht, hoofdgerecht, bijgerecht en dessert en laat iedereen de keuze aan de gasten over.

Stap 4: Schrijf een Menu

Schrijf een leuk menu waarop staat wat er allemaal geserveerd wordt. Hang het menu aan de muur, zodat de gasten weten wat er gaat komen.

Stap 5: Koop Ingrediënten en drank

Voor je begint met koken, zorg je ervoor dat je alle ingrediënten in huis hebt. Koop ook ijs en drankjes, zodat iedereen iets kan drinken wat hij of zij lekker vindt. Denk bijvoorbeeld aan casa silva wijn

Stap 6: Begin met Koken

Begin met het bereiden van het eten, zodat alles netjes op tijd klaar is. Stel een tijdschema op zodat je weet wanneer je met welke maaltijd begint en wanneer je deze serveert.

Stap 7: Decoreer de Tafel

Decoreer de tafel met wat winterse versieringen, zoals sneeuwklokjes, takken met sneeuw en kaarsen. Dit geeft je kerstdiner een extra touch.

Stap 8: Maak het Gezellig

Zorg ervoor dat je een leuk muziekje opzet voor de achtergrond. Zet wat lekker snacks neer, waar iedereen aan kan knabbelen.

Stap 9: Geniet van het Kerstdiner

Geniet samen met je vrienden en familie van je heerlijke kerstdiner. Proost met heerlijke drankjes en eet samen lekker van het eten.

Stap 10: Afronden

Vergeet niet om na de maaltijd de tafel af te ruimen en de restjes op te ruimen. Zorg ervoor dat de ruimte er net zo schoon uitziet als voordat het diner begon.

Met deze stappen kun je eenvoudig een geweldig kerstdiner organiseren! Geniet van je gezellige diner samen met je familie en vrienden en maak er een onvergetelijke avond van!