Rolgordijnen uitzoeken voor je huis

0
731

Ben je op zoek naar rolgordijnen voor in je woning? Dan is deze blog voor jou! In dit artikel worden verschillende soorten rolgordijnen op een rijtje gezet en vertellen we je de voor- en nadelen.

Waarom rolgordijnen?

Er zijn heel veel verschillende soorten raamdecoratie. Dus waarom moet je dan rolgordijnen kopen? Simpel gezegd: omdat er heel veel mogelijkheden zijn! Je kan alle kanten op met rolgordijnen. Je kan kiezen voor transparante of juist verduisterende rolgordijnen. Daarnaast kan je ook nog eens kiezen uit heel veel verschillende kleuren en kan je ze op maat laten maken, zodat ze perfect aansluiten op je ramen. Een ander voordeel aan rolgordijnen is dat ze veel privacy geven. Je kan zelf bepalen tot hoever je de gordijnen dicht doet. Laat ze een beetje open of kies voor (semi)transparante stof als je toch lichtinval in de kamer wilt.

Rolgordijnen voor je dakraam

Heb je een dakraam in je woning? Dan zijn er vaak niet heel veel mogelijkheden om deze te verduisteren. Maar met rolgordijnen is dat wel mogelijk. Deze zijn namelijk ook geschikt als zonwering dakraam. Je kan de rolgordijnen op maat laten maken, waardoor ze naadloos aansluiten op je dakraam. Let er wel op welk type raam je hebt. Het is namelijk niet voor elk type raam mogelijk om hier een rolgordijn op te monteren. Bevindt het dakraam zich op grote hoogte? Bijvoorbeeld op een zolder met een hoog plafond? Dat is geen probleem! Bij de rolgordijnen wordt een bedieningsstok geleverd. Hiermee kan je de gordijnen op hoogte gemakkelijk bedienen. Daarnaast worden de verduisterende rolgordijnen ook geleverd met zijgeleiders. Dit zorgt ervoor dat ze echt helemaal verduisterend zijn. Dus ook de randjes aan de zijkant houden licht vanaf buiten tegen. Wel zo fijn als jij lekker wilt genieten van je nachtrust.

Duo rolgordijnen

Je kan natuurlijk kiezen voor standaard rolgordijnen. Maar veel mensen weten niet dat je ook kan kiezen voor duo rolgordijnen. Dit zijn rolgordijnen die voor 50% gemaakt van zijn verduisterende stof en voor 50% gemaakt van zijn transparante stof. De twee stoffen wisselen elkaar af in stroken. Zo kun je ervoor kiezen om wat licht door de transparante banen door te laten of ze helemaal te sluiten met de verduisterende banen. Dit zorgt ervoor dat je veel privacy hebt in je woning, maar ook veel licht in de kamer kunt laten komen.