Trends voor de mannen

0
552

Kleding- en accessoirestrends voor vrouwen zijn links en rechts te vinden. Op websites, sociale media en in vrijwel alle winkels staat duidelijk wat wel en niet in is, wat wel en beter niet gedragen kan worden door vrouwen. Maar mannen staan een stuk minder op de voorgrond. En dit terwijl er toch net zoveel mannen zijn die op hun kleding letten als vrouwen. Dus, wat zijn voor hen, wat zijn enkele trends voor mannen komende tijd?

Comfortabel

De eerste trend is meteen een fijne: comfortabele kleding. Dit stampt hoogstwaarschijnlijk af van de corona pandemie. Toen zat iedereen thuis in joggingbroeken en pyjama’s, want er was toch nergens om heen te gaan. Tegenwoordig wordt deze comfortabele kleding gecombineerd met dagelijkse kleding, om zo ‘athleisure’ te creëren. Het geeft een combinatie tussen sportief en vrije tijd. Een daily paper broek past hier precies in. Deze zijn al langer te zien over straat en voor goede reden: het zit lekker en het ziet er goed uit.

Broeken

Wat nog meer past in de trend van comfortabele kleding: ruime broeken. Skinny jeans zijn (gelukkig) voor het grootste gedeelte niet meer op straat te zien. Al zien deze er leuk uit in de meeste gevallen, comfortabel is heel wat anders. Dit jaar draait het om ruime broeken, zoals een oversized pantalon of een wijde jeans. Ook ruime, korte broeken zijn in.

Jassen

Jassen worden lang gezien komende tijd. Ideaal voor het voor- en voor het naseizoen zijn lange jassen en dan bedoelen we lang! Spijkerjackets gaan tot over de bips, nette beige trenchcoats die tot de knieën gaan en zelfs lange jassen tot de enkels. Het zal misschien even wennen zijn, maar het ziet er dan wel goed uit.

Een ander type jas die aangeraden wordt, is de bodywarmer. Deze was helemaal in de mode in de ’80 en ’90 jaren. Ze zeggen dat iets elke 20 of 30 jaar weer terug in de mode komt en zo klopt het ook bij de bodywarmer. Het leuke hieraan is dat onder de jas de outfit nog steeds gezien kan worden. Wordt er iets nets gedragen? Dan ziet de bodywarmer er gelijk ook wat netter uit, maar het staat zeker ook leuk om de eerder genoemde wijde broeken.

Kleuren

Kleuren die in zijn, zijn pastelkleuren. We komen net uit een trend van felle, neon kleuren en er is vraag naar iets wat rustiger op het oog zal vallen. Naast opvallende pastelkleuren die een outfit doen blinken, zijn de goede basics niet te vergeten. Zwart en wit worden eigenlijk altijd gezien, maar ook bruin en beige zijn kleuren die weer helemaal in komen komende tijd.

Petten

In dezelfde lijn als de streetwear stijl: petten heren worden tegenwoordig altijd en overal gedragen. In de winter is het lekker warm, in de zomermaanden houdt het de zon uit de ogen. Niet te missen, dus!