Wat is local SEO en waarom is het belangrijk?

0
556

Local SEO is eigenlijk lokale online marketing. Je focust jouw zoekmachine optimalisatie lokaal, dit is handig voor kleine bedrijven die op zoek zijn naar meer klanten in hun omgeving maar ook voor grotere bedrijven die bepaalde plaatsen nog niet bereikt hebben. Lees hier meer over hoe je local SEO kan gebruiken voor jouw bedrijf.

Hoe werkt het?

Stel je voor dat je op Google zoekt naar een specifieke winkel in de buurt. Als de zoeker in de buurt van Amsterdam woont, waar jouw bedrijf ook gevestigd is, dan wil je natuurlijk dat de zoeker jou ook vindt. Zoekresultaten van Google worden gepersonaliseerd op basis van locaties en op eerdere gezochte zoektermen. Je wil je locatie verwerken in je SEO zodat mensen jou makkelijker kunnen vinden. Voeg daarom bijvoorbeeld ‘natuurwinkel Amsterdam’ of ‘natuurwinkel in de buurt’ toe aan je keywords op je website. De meeste mensen die een nieuw bedrijf willen vinden zijn op zoek naar iets in de buurt, daarom is local SEO heel belangrijk. En niet alleen de zoekresultaten die je bij Google Search ziet, maar ook op Google Maps. 

Hoe wordt de ranking bepaald?

Misschien heb je jouw zoekmachine optimalisatie al zo ingesteld dat je lokaal makkelijk vindbaar zou moeten zijn. Toch kan het voorkomen dat je nog steeds niet bovenaan te zien bent op Google Maps en Google Search. Dit heeft te maken met relevantie, afstand en prominentie. Relevantie geeft uiteraard aan hoe zeer jouw bedrijf overeenkomt met de zoekterm. Afstand houdt rekening met hoe ver jouw bedrijf verwijderd is van de zoeker, of in welke buurt de persoon zoekt. Prominentie geeft aan hoe bekend jouw bedrijf is, heb jij veel vermeldingen op andere websites? Dan zal jij heel prominent zijn. Een paar goede reviews op Google zal er ook voor zorgen dat mensen sneller op jouw bedrijf klikken, je zal ook verder bovenaan de zoeklijst komen.

Conclusie

Om jouw zoekmachine optimalisatie lokaal in te zetten zul je keywords moeten gebruiken die wijzen naar de locatie. Local SEO is belangrijk omdat steeds meer mensen googelen naar bedrijven in de buurt. Om een goede ranking te krijgen is het verstandig om onderzoek te doen. Jouw ranking heeft te maken met relevantie, afstand en prominentie. Zorg ervoor dat dit soort zaken duidelijk vermeld zijn in je zoekmachine optimalisatie. Daarnaast werken backlinks (vermeldingen op andere websites) ook goed voor je prominentie. Goede reviews zullen er ook voor zorgen dat jij hoger in de zoekresultaten zal komen te staan. Dit zijn dus goede onderwerpen om in te duiken, het zal belonen.