From Mieke with Love...

Een praktisch huis

Wanneer je huis gaat inrichten heb je veel keuzes. Allereerst ga je kijken welke kleuren en stijl je kiest. Wanneer je dit heb gekozen is het de vraag wat voor meubels je kiest en ga je hierbij kijken naar de ruimte. Om optimaal gebruik te maken van de ruimte kun je soms een ruimte andere indelen dan standaard. Ook zijn tegenwoordig hippe meubelen en leuke oplossing verkrijgbaar. Dit kan een uitkomst bieden in een kleine of bijzondere ruimtes.

De eetkamer praktisch indelen

Een ruimte praktische indelen is natuurlijk is fijn bij kleine ruimtes en kamers met vervelende hoeken. Als je een zeer lange ruimte hebt kan het snel leeg lijken. Je kunt dan de ruimte accentueren door de eettafel in de lengte te zetten en meerdere lampen in de lengte op te hangen. Ook met schilderijen kun je veel doen. Een eetbank of roomdivider kan bij eetruimtes vaak ook een uitkomst bieden. Voor kleine ruimtes zoals een studio is een speciale eettafel te vinden die je tegen de muur kan boren. Ook kun je juist voor een kleine ronde eettafel kiezen. Dit geeft een meer open gevoel. Heb je te weinig ruimte voor een ronde losse eettafel dan zou je ook de eettafel bij het raam kunnen zetten met twee stoelen. Dit kan ook in een hoek mooi staan.

Een praktische en open woonkamer

Een woonkamer kan veel warmer en meer open worden als je de meubels op de juiste plek neerzet. Ook het gebruik van vormen is belangrijk. Kies een bank, eventuele stoel en tafels die qua vormen bij elkaar passen. Door vormen terug te laten komen creëer je rust. Als je weinig ruimte hebt dan kun je voor een blikvangen kiezen. Kies voor 1 groot meubel en houd de rest klein. Kies voor een grote bank die mooi in de ruimte past en een kleine salontafel. Of ga voor een strakke kleinere bank en koop een mooie salontafel. Ga niet voor sets van meerdere salontafels en bijzettafels. Als je weinig ruimte hebt maakt dit de ruimte te druk. Kies dan eerder een mooie staande lamp.

Het toilet

Je besteedt elke dag toch wat tijd op het toilet. Daarom is het prettig om van het kleine kantoortje een fijne ruimte te maken. Neem een aantal ideeën in afweging als je een toilet gaat kopen. Je kunt natuurlijk kiezen tussen een staand toilet of hangtoilet. Een hangtoilet zorgt optisch voor meer ruimte. Je zou de muur tot borsthoogte door kunnen trekken zodat je boven de inbouwspoelbak ruimte hebt om spullen neer te zetten. Als je een wasbakje gaat kopen kijk dan goed naar de grootte en vorm. Als je op het toilet zit en gaat staan dan wil je niet dat het wasbakje te dichtbij zit. Hang verder niet te veel op en maak gebruik van de ruimte boven het toilet om eventuele spullen in bakjes op te bergen.

Related Stories

Discover

Gebruik je creativiteit voor een nieuw interieur

Het creëren van een nieuw interieur is een leuk procues dat je het mogelijk...

Cadeaus voor een diamanten huwelijk

Een diamanten huwelijk is een bijzondere mijlpaal die de ultieme liefde en toewijding viert....

Hikvision deurbel

In de huidige samenleving is veiligheid een topprioriteit geworden, vooral als het gaat om...

Zorg dat je er als bruid fantastisch uit gaat...

Jouw bruiloft is vaak één van de mooiste dagen uit jouw leven. Dit is...

PWA-ontwikkelaars ontrafeld: de toekomst van mobiele apps

De wereld van mobiele apps verandert voortdurend en in een razend tempo. Een van...

De perfecte woonkamer creëren: Tips voor bankstellen en hoekbanken

Het creëren van de perfecte woonkamer is een uitdaging waar velen van ons voor...

Popular Categories

Comments