From Mieke with Love...

Een praktisch huis

Wanneer je huis gaat inrichten heb je veel keuzes. Allereerst ga je kijken welke kleuren en stijl je kiest. Wanneer je dit heb gekozen is het de vraag wat voor meubels je kiest en ga je hierbij kijken naar de ruimte. Om optimaal gebruik te maken van de ruimte kun je soms een ruimte andere indelen dan standaard. Ook zijn tegenwoordig hippe meubelen en leuke oplossing verkrijgbaar. Dit kan een uitkomst bieden in een kleine of bijzondere ruimtes.

De eetkamer praktisch indelen

Een ruimte praktische indelen is natuurlijk is fijn bij kleine ruimtes en kamers met vervelende hoeken. Als je een zeer lange ruimte hebt kan het snel leeg lijken. Je kunt dan de ruimte accentueren door de eettafel in de lengte te zetten en meerdere lampen in de lengte op te hangen. Ook met schilderijen kun je veel doen. Een eetbank of roomdivider kan bij eetruimtes vaak ook een uitkomst bieden. Voor kleine ruimtes zoals een studio is een speciale eettafel te vinden die je tegen de muur kan boren. Ook kun je juist voor een kleine ronde eettafel kiezen. Dit geeft een meer open gevoel. Heb je te weinig ruimte voor een ronde losse eettafel dan zou je ook de eettafel bij het raam kunnen zetten met twee stoelen. Dit kan ook in een hoek mooi staan.

Een praktische en open woonkamer

Een woonkamer kan veel warmer en meer open worden als je de meubels op de juiste plek neerzet. Ook het gebruik van vormen is belangrijk. Kies een bank, eventuele stoel en tafels die qua vormen bij elkaar passen. Door vormen terug te laten komen creëer je rust. Als je weinig ruimte hebt dan kun je voor een blikvangen kiezen. Kies voor 1 groot meubel en houd de rest klein. Kies voor een grote bank die mooi in de ruimte past en een kleine salontafel. Of ga voor een strakke kleinere bank en koop een mooie salontafel. Ga niet voor sets van meerdere salontafels en bijzettafels. Als je weinig ruimte hebt maakt dit de ruimte te druk. Kies dan eerder een mooie staande lamp.

Het toilet

Je besteedt elke dag toch wat tijd op het toilet. Daarom is het prettig om van het kleine kantoortje een fijne ruimte te maken. Neem een aantal ideeën in afweging als je een toilet gaat kopen. Je kunt natuurlijk kiezen tussen een staand toilet of hangtoilet. Een hangtoilet zorgt optisch voor meer ruimte. Je zou de muur tot borsthoogte door kunnen trekken zodat je boven de inbouwspoelbak ruimte hebt om spullen neer te zetten. Als je een wasbakje gaat kopen kijk dan goed naar de grootte en vorm. Als je op het toilet zit en gaat staan dan wil je niet dat het wasbakje te dichtbij zit. Hang verder niet te veel op en maak gebruik van de ruimte boven het toilet om eventuele spullen in bakjes op te bergen.

Related Stories

Discover

Begin met de Basis: Kleur en Stijl Bepalen

Het kiezen van de juiste kleur en stijl voor je meubels is een cruciale...

Hoe kies je een exclusief vloerkleed?

Een vloerkleed van hoge kwaliteit ziet er luxe uit. Sommige interieurontwerpers adviseren zelfs om...

Waarom het slim is om je linkbuilding en SEO...

Ben je verantwoordelijk voor een website en wil je graag meer verkeer en betere...

Het ontstaan van liefde voor chocolade

Als je ooit een heerlijk stukje chocolade hebt geprobeerd, weet je hoe gemakkelijk het...

De complete gids: alles wat je moet weten over...

Als je ooit vloeren hebt geïnstalleerd, ken je waarschijnlijk de uitdagingen die gepaard gaan...

Ontdek de voordelen van methanol als alternatieve brandstof

Er zijn veel alternatieve brandstoffen op de markt, maar Methanol is er een die...

Popular Categories

Comments