Wil je de overwaarde huis verzilveren? Dat gaat niet zomaar even

0
398

Wanneer je je huis hebt gekocht voor een bepaald bedrag en het is in de loop der jaren veel meer waard geworden, dan is er sprake van overwaarde. Nu zou je denken dat dat gratis geld is voor jou. Je huis is immers meer waard dan het bedrag waar je de hypotheek voor hebt afgesloten. Maar helaas, de overwaarde huis verzilveren heeft meer voeten in aarde dan even je bankrekeningnummer doorgeven. Er zijn wel manieren om de overwaarde huis verzilveren toe te passen, maar wat dan weer de juiste manier is voor jou, daar heb kun je wel wat advies voor gebruiken. De medewerkers van Van Bruggen staan voor je klaar om je tekst en uitleg te geven en je te adviseren over wat voor jouw situatie de beste oplossing is.

Overwaarde huis verzilveren kan op verschillende manieren

De adviseur kan je daar alle informatie over geven die voor jou van toepassing is. Zo kun je soms de overwaarde huis verzilveren om er een verbouwing mee te kunnen uitvoeren. De overwaarde gebruiken voor verbouwing is de meest gebruikelijke vorm van overwaarde huis verzilveren. Er zijn ook nog andere manieren voor je overwaarde huis verzilveren. Zo kun je ervoor kiezen om je huis te verkopen aan een investeerder en er dan zelf blijven wonen. Je huurt dan je eigen huis, maar hebt wel een flink appeltje voor de dorst. Of dit voor jou de manier is voor je overwaarde huis verzilveren is van veel factoren afhankelijk.

Zo moet er een investeerder zijn

En dan specifiek een investeerder die werkt in het gebied waar jij nu woont. Dan moeten er nog de juiste afspraken gemaakt worden over verkoopbedrag en huurprijs en moet de investeerder er (dus) mee instemmen dat jij blijft wonen waar je woont. Er zijn veel mensen geïnteresseerd in het aankopen van vastgoed, maar niet iedere gemeente vindt dit soort constructies een goed idee.

Verkoop je huis en ga elders huren

Dit is ook een manier om de overwaarde op je huis te verzilveren. Dit is vooral geschikt voor mensen die kleiner willen gaan wonen en/of minder gedoe willen hebben op het gebied van onderhoud. Je kunt dan je huis verkopen voor een goede prijs en op een andere plek, via de wooncorporatie of particulier, een huis gaan huren. Er is dan echter wel een termijn om rekening mee te houden: koop je binnen drie jaar een ander huis, dan val je onder de bijleenregeling.