From Mieke with Love...

Kies voor een beter zicht met de multifocale bril

Met een multifocale bril kun je zowel van veraf als dichtbij beter zien. Een multifocale bril heeft dus glazen met verschillende sterktes. Zo kun je zonder van bril te hoeven wisselen zowel van veraf als dichtbij beter zien. Het onderste gedeelte van het glas gebruik je voor het lezen van dichtbij. Als je door het bovenste gedeelte van de bril kijkt, wordt je zicht van veraf beter.

Voorkom vermoeide ogen met behulp van een leesbril

Tijdens het lezen van kleine letters kun je goed merken of je een leesbril nodig hebt of niet. Als je heel erg moe wordt tijdens het lezen of je ogen veel samenknijpt, kan dit een signaal zijn dat je een bril nodig hebt. Je ogen vinden het dan moeilijk om de informatie op te nemen en dat is niet alleen vervelend, maar zo verbruik je ook veel energie. Als je merkt dat lezen moeizaam gaat of vermoeiend is, kan het verstandig zijn om dit te laten testen bij de lokale opticien. Overigens hoeft vermoeidheid tijdens het lezen niet altijd te betekenen dat je een bril nodig hebt. Dit kan namelijk ook reguliere vermoeidheid zijn. Laat daarom altijd een professionele oogmeting doen, zodat je zeker bent van je zaak.

Een trendy multifocale bril vinden

Een multifocale bril doet zijn naam eer aan. Je kan met deze bril namelijk in de verte kijken en alles duidelijk zien, maar als je door het onderste gedeelte van de bril kijkt zie je goed van dichtbij. Wanneer je goed ziet wordt je ook minder snel moe. Veel mensen hebben langdurig last van hoofdpijn, duizeligheid of moeite met lezen omdat ze slecht zicht hebben. Heel vaak zien we dat mensen vanwege ijdelheid niet naar de opticien gaan. Het dragen van een bril is echter niets om je voor te schamen. Daarnaast zijn lenzen ook nog een optie als je echt geen bril wilt dragen. Vandaag de dag is de bril overigens juist erg trendy.

Schaam je niet langer voor het dragen van een leesbril

Je hoeft je niet te schamen voor het dragen van een leesbril. In recente onderzoeken kun je lezen dat meer dan 57% van de mensen een bril draagt. Het is dus helemaal niet gek als je een bril nodig hebt. Meer dan de helft van de bevolking heeft een bril of lenzen. Als je slecht ziet is het dus zeker verstandig om gewoon eens naar de opticien te gaan. Je zal je verbazen hoeveel minder vermoeid je zal zijn als je weer goed kunt zien dankzij een bril.

Related Stories

spot_img

Discover

Verkoop jouw auto makkelijk en snel via OSW

Het kan wel eens voorkomen dat je ervoor gaat kiezen om de auto te...

Voorjaarsvakantie boeken in Nederland

Januari en Februari zijn de maanden waarin de meeste vakanties geboekt worden. Dit kan...

Muizenbestrijding Hoofddorp staat voor je klaar!

Wanneer je last hebt van een muizenplaag dan is het tijd om de specialist...

Grondcontainer huren, tuintegels weggooien

Ik ben een persoonlijke blogger en ik woon in een klein stadje. Ik ben...

Een lening aanvragen kan gewoon online

Het kan voorkomen dat je lekker aan het sparen bent, maar dat er ineens...

Wat is local SEO en waarom is het belangrijk?

Local SEO is eigenlijk lokale online marketing. Je focust jouw zoekmachine optimalisatie lokaal, dit...

Popular Categories

Comments